Vaterpolo

Primorje EB ove sezone ima najmlađu momčad u Prvenstvu Hrvatske: “Svaka utakmica za nas je dobitak”

Valentina Prokić

STJECANJE ISKUSTVA - Boban Voštić i Igor Hinić s vaterpolistima Primorja EB/Foto V. KARUZA

STJECANJE ISKUSTVA - Boban Voštić i Igor Hinić s vaterpolistima Primorja EB/Foto V. KARUZA

Momčadi oko nas su se pojačale, KPK, Zadar i Medveščak, svi su doveli neke iskusne pojedince, a mi smo mladi, poletni, puni energije i svaka utakmica za nas je dobitak, bez obzira na rezultat, jer se borimo s iskusnijima i dečki tu stječu iskustvo - kaže Boban Voštić



RIJEKA Vaterpolisti Primorja EB, nakon samo jednog odigranog kola, bili su prisiljeni na malu stanku zbog europskih obveza šibenskog Solarisa. Tako će se dvoboj sa Šibenčanima igrati u petak od 19.30 sati.


Na Kantridi se vrijeme koristi za marljivo treniranje i ispravljanje nedostataka u igri. Mlada momčad Primorja EB na startu prvenstva poražena je od Mornara, no pristup, volja i želja mladih igrača bile su na vrlo visokoj razini. Većini je to bila prva utakmica za seniore i ako se sve uzme u obzir, nisu bili nimalo loši.


– Razlika između juniorske i seniorske utakmice je ogromna, to se niti ne može mjeriti. To su dva posve različita svijeta u kojima se mnogi ne snađu, iako do seniora budu sjajni. No, treba uzeti u obzir faktor škole, koji zna biti presudan. Mali je broj onih koji uspiju izgurati sve zahtjeve sporta i sve zahtjeve škole – kaže Boban Voštić, pomoćni trener Igora Hinića u seniorskoj momčadi Primorja EB.


Reprezentacija




Neki igrači su već prošle godine bili priključeni radu prve momčadi, tako da su već stekli iskustvo više, no ipak je nedostajalo vremena za uigravanje momčadi jer su Primorjaši, zbog brojnih reprezentativnih obveza u mlađim kategorijama, bili kompletni tek 23. rujna.


– Bili su gotovo dva i pol mjeseca na raznim akcijama s HVS-om i u takvim slučajevima klub najviše ispašta jer ne možeš uigrati ekipu. No, s druge strane, hvala Bogu da imamo što više tako kvalitetnih igrača koje se poziva u reprezentaciju, jer je to potvrda dobrog rada naše škole vaterpola – dodaje Voštić. A u Primorju EB imaju se čime hvaliti i ponositi jer doista velik broj igrača igra u reprezentacijama različitih dobnih kategorija.


Mogućnosti


– Mene to raduje, isto kao što me raduje vidjeti da igraju kako su igrali protiv Mornara, borbeno, s puno želje i volje. Nama su najiskusniji igrači rođeni 1999. i 2001. godine, Blažić, Jurišić i Brubnjak, svi ostali su mlađi, neki su 2004. i 2005. godište. Najmlađi smo u prosjeku, a dobro smo izgledali.


Momčadi oko nas su se pojačale, KPK, Zadar i Medveščak, svi su doveli neke iskusne pojedince, a mi smo mladi, poletni, puni energije i svaka utakmica za nas je dobitak, bez obzira na rezultat, jer se borimo s iskusnijima i dečki tu stječu iskustvo. Hinić radi super posao i ako dečki budu izgledali u svakoj utakmici kao protiv Mornara, bit će sjajno.


Solaris ima gotovo istu momčad, zamijenili su samo dva igrača, igramo u gostima i to će biti teško. No, mi ne gubimo, u svakoj utakmici nešto dobijemo, ako dečki daju maksimum svojih mogućnosti – poručio je Boban Voštić kojemu je ovo već 20. godina trenerske karijere i kojemu najveće zadovoljstvo predstavlja u prvoj momčadi vidjeti dječaka koji je prošao sve uzrasne kategorije riječke škole vaterpola.


– I ranije sam radio s najmlađima, ispratio sam neke igrače kroz sve kategorije. Treneru je najveće zadovoljstvo kada igrač uđe u seniore i uspije, jer neki bez obzira na svu kvalitetu koju iskazuju u mlađim kategorijama na kraju nemaju dovoljno veliku kvalitetu i predanost za seniorski vaterpolo – zaključio je Voštić.