Vaterpolo

Primorje EB ostalo bez još jednog igrača, ali su zato na Kantridu stigli Talijan i Osječanin

Valentina Prokić

Ivan Vrbnjak/Foto M. GRACIN

Ivan Vrbnjak/Foto M. GRACIN

Trener Igor Hinić tako će za novu sezonu ponovo graditi novu mladu momčad, kojoj će se priključiti i dvije prinove. Riječ je o ljevorukom Fabiju Crippi i vrataru Borni Duvnjak-Starčeviću



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste bank ostali su bez još jednog igrača. Naime, ispisnicu je zatražio i Ivan Vrbnjak te tako nastavio niz koji je još prije mjesec dana započeo Lovro Paparić, a nastavili su ga Fran Čubranić, Sven Augusti, Marin Jovančević i Dario Rakovac.


Trener Igor Hinić tako će za novu sezonu ponovo graditi novu mladu momčad, kojoj će se priključiti i dvije prinove. Riječ je o ljevorukom Fabiju Crippi, koji stiže iz Italije. Osamnaestogodišnji Crippa, čiji je otac Talijan, a mama Hrvatica, vaterpolo je počeo igrati u Bergamu, u kojem je prošao sve mlađe kategorije, a s 14 godina debitirao je u Serie B. Prošle je sezone nosio kapicu Palerma, a igrao je i za U-15 reprezentaciju Hrvatske.


Novi Primorjaš je i vratar Borna Duvnjak-Starčević. Osječki vratar je kao 16-godišnjak još 2012. godine otišao u mađarski Pečuh, nakon što je karijeru započeo u klubu Vidra, koji je kasnije spojen s drugim osječkim klubom, Kruna-Osijek. Duvnjak-Starčević je u Pečuhu prvo igrao za mlađe kategorije pa u Prvoj B ligi te na kraju za seniorsku momčad mađarskoga kluba. Tijekom ljeta 2016. godine prešao je u Honved, no kad je počela pandemija koronavirusa, stranci su otpušteni iz ekipe.




– Ne mogu reći hoće li biti novih dolazaka. Zasad je to sve – kratko je prokomentirao predsjednik Primorja EB Samir Barać, koji se kao trener s mlađim juniorima nalazi na prvenstvu Hrvatske u Šibeniku.


Četvorica mladih igrača Primorja EB, Karlo Babić, Noa Burburan, Tin Brubnjak i Niko Čubranić, nalaze se na pripremama U-20 reprezentacije pod vodstvom izbornika Vjekoslava Kobešćaka, koja se priprema za Svjetsko prvenstvo, što će se od 28. kolovoza do 5. rujna održati u Pragu.


Mladi vaterpolisti u Dubrovniku će se pripremati sve do 25. srpnja, a zatim će nakon trodnevnog odmora nastaviti pripreme u Puli u kojoj će trenirati do 8. kolovoza. Hrvatski vaterpolisti u Puli će 30. srpnja i 1. kolovoza sudjelovati na međunarodnom turniru na kojem će nastupiti i reprezentacije Njemačke, Crne Gore i Srbije. Završne pripreme za Svjetsko prvenstvo mladi hrvatski vaterpolisti odradit će od 12. do 21. kolovoza u Varaždinu.