DOIGRAVANJE

Primorje EB nakon poraza od Mladosti čeka četvrtfinalnog protivnika, Hinić: “Sada moramo pokazati pravu vrijednost”

Denis Frančišković

Igor Hinić/Foto Arhiva NL

Igor Hinić/Foto Arhiva NL

Solaris ili Mornar? Koga god dobijemo u situaciji smo da smo puno toga napravili, a opet još ništa. Čekaju nas zahtjevne utakmice u play-offu – kaže trener Primorja EB



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste bank zaključili su prvi dio Lige za prvaka domaćim porazom 4:9 od Mladosti, u susretu u kojem je palo malo golova, a »žapci« na Kantridi bili lošeni pomoći najboljih igrača, odnosno reprezentativaca.


Momčad Solarisa zbog koronavirusa čekaju još dvije zaostale utakmice, no poznata su četiri startna mjesta u doigravanju. »Primorjaši« očekivano kreću s četvrte pozicije pa će u doigravanju igrati: Jug AO – POŠK, Mladost – Medveščak te Jadran – Mornar BS/Solaris i Primorje EB – Solaris/Mornar BS.


Nisam zadovoljan kako smo izgledali protiv Mladosti. Mladost je došla u pomlađenom sastavu i trebali smo se puno bolje nositi u toj utakmici – tvrdi Igor Hinić, trener Riječana. – Nismo imali rješenja u napadu, u obrani nije bilo najbolje tako da se moramo dignuti. Vremena je malo do play-offa i nadam se da ćemo popraviti neke stvari.




Momčad Primorja EB sada se popela za jednu stepenicu više nego ljetos, a rad Hinića s mladom momčadi bez zvijezda mnogi su pohvalili, »primorjaši« stalno rastu i nadomak su priključenju najboljim domaćim sastavima.


– Generalno moramo biti zadovoljni, čvrsto smo na četvrtom mjestu i u polufinalu Kupa. Ali u situaciji smo da smo puno toga napravili s jedne strane, a druge opet još ništa. Čekaju nas jako teške i zahtjevne utakmice u play-offu i tu će trebati pokazati pravu vrijednost – dodaje Hinić.


Jedina nepoznanica za Riječane u ovom trenutku jest tko će im biti suparnik u četvrfinalu, odnosno tko će osvojiti peto mjesto u Ligi za prvaka. Mornar BS i Solaris imaju po 18 bodova, Šibenčani dvije, a »mornari« jednu utakmicu manje. Upravo ta jedna je sa Solarisom na Crnici i najvjerojatnije će odlučivati o poziciji broj pet.


U doigravanju se igraju dvije utakmice, na gol-razliku, a Riječani su u drugoj domaćini.


– Bit će zanimljivo i drugima i nama. Solaris ili Mornar? Pa, ne znam baš. Koga god dobijemo kad se kompletira ovaj dio prvenstva tražit će prolaz među četirima najboljim sastavima. Vjerujem da će Šibenčani uspjeti odigrati te dvije zaostale utakmice kroz ovaj tjedan, korona je dosta toga poremetila, ali situacija je svima ista. Momčad koja je odgodila utakmice još je u težoj situaciji. A ona je atipična i takva je cijela sezona. To zahtijeva što brže prilagođavanje danoj situaciji i iskazivanje maksimuma kad najviše treba – zaključuje Hinić.