PRVENSTVO HRVATSKE

Primorje EB i POŠK igraju za plasman od 5. do 8. mjesta, Čubranić: “Petim mjestom napravili smo svoj dio posla”

Valentina Prokić

Noa Burburan i Fran Čubranić

Noa Burburan i Fran Čubranić

POŠK je momčad razine slabije od nas, ali mi nismo u prilici nikoga podcjenjivati pa tako ni njih. Uigravamo se već neko vrijeme nakon oporavka i moramo ovu utakmicu odraditi kako treba, na najvišoj razini, s maksimalnom ozbiljnošću i pristupom - govori Čubranić.



RIJEKA Vaterpolisti Primorja EB večeras ugošćuju POŠK (20 sati) u doigravanju za poredak od petog do osmog mjesta prvenstva Hrvatske. Prva je to utakmica Primorjaša nakon mjesec dana pauze uslijed problema riječke momčadi s koronavirusom.


– Dosta smo u dobrom stanju i dosta brzo smo se vratili. Mislim da je to zato jer smo kroz cijelu godinu imali dobru trening bazu. Nismo na sto posto svojih mogućnosti, ali smo u puno boljem stanju nego što smo očekivali – rekao je vratar Primorja EB Fran Čubranić.


Sukladno dogovoru Primorje EB i POŠK igrat će samo jednu utakmicu, a pobjednika susreta očekuju dvije utakmice s Medveščakom.




– POŠK je momčad razine slabije od nas, ali mi nismo u prilici nikoga podcjenjivati pa tako ni njih. Uigravamo se već neko vrijeme nakon oporavka i moramo ovu utakmicu odraditi kako treba, na najvišoj razini, s maksimalnom ozbiljnošću i pristupom. Mi smo trebali i mogli igrati za četvrto mjesto i to ćemo dokazati u bazenu – dodaje Čubranić.


Još su dva igrača van stroja, ali riječka »hobotnica« vjeruje da se taj nedostatak neće vidjeti u igri. Riječkim vaterpolistima je izuzetno važno osvajanje petog mjesta, nakon što su dekretom izbačeni iz mogućnosti natjecanja za četvrtu poziciju, jer peto mjesto vodi u Regionalnu ligu.
Vaterpolist Noa Burburan ipak poziva na oprez u večerašnjem dvoboju.


– Očekujem dobru utakmicu, ali mjesec dana nismo igrali. Oni možda jesu slabiji, no na nama je da uđemo u utakmicu kao i u svaku drugu, bez opuštanja. Nema nepoznanica, poznajemo ih dobro, ali i oni nas. No, nismo dugo igrali i ne smijemo si dopustiti pogreške ili gluposti u igri – poručio je Burburan.


Primorjaši su dva puta ove sezone pobijedili POŠK te je za očekivati da će to učiniti i treći put te zatim učiniti sve ne bi li pobijedili Medveščak.


– Pandemija vlada na globalnoj razini i to što nam se dogodilo je bila viša sila. Mi smo napravili sve dobro i kvalitetno smo odigrali sezonu, pobijedili smo Solaris tri puta i nismo zaslužili to što nam je učinjeno. Možda je to utjecalo na motivaciju, ali to ovisi od igrača do igrača. Mislim da ne bi trebao motiv biti u pitanju i da moramo radi sebe, kluba i radi naših navijača težiti boljem rezultatu. To je naša dužnost. Nemamo se čega sramiti, svi znaju što se dogodilo i ako budemo peti, napravit ćemo svoj dio posla i osigurati Regionalnu ligu – zaključio je vratar Primorja EB Fran Čubranić.


Ako pobijede POŠK, Primorjaši bi s Medveščakom trebali igrati u srijedu u Zagrebu te uzvrat u subotu na Kantridi.