Vaterpolo

Primorje EB doznalo protivnika u četvrtfinalu Euro kupa. Riječani protiv legendarnog vaterpolista i bivšeg Primorjaša

Igor Duvnjak

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Treneri su svjetski asovi, suigrači iz dječačkih dana u Primorju, a u zreloj dobi u Romi, strateg Vouliagmenija Vlado Vujasinović i kormilar Primorja EB Igor Hinić



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste bank u četvrtfinalu LEN Euro kupa igraju s grčkim Vouliagmenijem, jednim iz kruga zvučnih imena kontinentalnog, odnosno svjetskog vaterpola. Igra se idućeg mjeseca, prvi je duel u Grčkoj 6. travnja, a uzvrat na Kantridi 27. travnja.


Riječka publika vidjet će dvoboje raznih i znanih u bazenu, a itekako zvučnih imena uz rub bazena. Treneri su svjetski asovi, suigrači iz dječačkih dana u Primorju, a u zreloj dobi u Romi, strateg Vouliagmenija Vlado Vujasinović i kormilar Primorja EB Igor Hinić.


– Vouliagmeni je jedna od euroligaških momčadi, očekujem da će to biti dobre utakmice – prvi je komentar Igora Hinića.




Suparnike je već imao priliku ” skautirati”, njegova se momčad s grčkim doprvakom ogledala na startu sezone u Oradei na kvalifikacijama za Ligu prvaka. Favorit Vouliagmeni je pobijedio 14:12.


– Vodi ih Vlado Vujasinović, kojeg smatram jako dobrim trenerom. U ekipi s desne strane je grčki reprezentativac Kapotsis kao i Kalogerpoulos s lijeva, osvajači su medalja na međunarodnim natjecanjima u proteklih par godina u grčkoj reprezentaciji koja igra odlično. Srpski centar Ubović je pak igrao za Srbiju i na Svjetskom i na Europskom prvenstvu.


Vratar Tzortzatos je drugi golman grčke reprezentacije. U timu je i nekolicina mladih grčkih reprezentativaca. Suparnici su mlada i kvalitetna momčad, imali su i dobre rezultate ove sezone u Ligi prvaka. Odigrati nam je najbolje što možemo i pokazati ono što smo pokazivali cijele godine – dodao je Hinić.