VATERPOLO

Primorje deklasiralo Mladost sa 16:7 u odlučujućoj utakmici. Riječka ljepotica u vodi za broncu

Igor Duvnjak

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

Primorjaši su s navijačima proslavili visoku pobjedu kojom su začinili ionako slasnu sezonu. Početkom posljednje četvrtine poveli su čak 13:3, a gledatelji su kraj dočekali na nogama



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste Bank su se na sjajan način oprostili sa sezonom, rekli su navijačima doviđenja deklasiravši Mladost iznenađujuće visokom pobjedom u odlučnoj utakmici za treće mjesto. Priredili su pritom pravu ljepoticu u vodi s loptom, navijači su je često pljeskom, a posljednjih nekoliko minuta publika je kao po komandi dlanovima počela udarati ritam domaćima dok se čekao kraj, koji su ljudi dočekali na nogama.


Tek što su domaći navijači zapljeskali riječkim kapicama na uspješnom plivanju do lopte, a oni su ih za nekoliko sekundi natjerali na novi aplauz, uzročnik je Lovro Paparić koji je deblokirao rezultat majstorijom na dva metra. Pridužio mu se ubrzo iskusni majstor Darko Brguljan i ubojitom desnicom izvana povećao domaću prednost. Zagrepčani su nekako održavali priključak do odlaska na prvi odmor, na koji su Primorjaši otplivali s dva obećavajuća zaveslaja prednosti.


Nevera s Kvarnera


Bila je to, kao oblaci nad Učkom, najava vaterpolske nevere s Kvarnera koja je iz minute u minutu na dno slala sve slabije nade Zagrepčana u borbi za treće mjesto i iznenađenju na Kantridi. Kao na tekućoj vrpci redali su se golovi riječkih igrača koji su jučer bili prejaki aduti za Mladost. Kapetan Tin Brubnjak čak trima golovima, od čega je jedan bio iz peterca, neizbježni Niko Čubranić su imena na paleti golgetera u tom razdoblju igre kada je na semaforu po domaće navijače sjajan rezultat, čak 7:3.




Ne treba biti stručnjak kalibra Ratka Rudića da se vidi kako je obrana pred Maurom Ivanom Čubranićem sjajno funkcioniorala, toliko da je u dugim razdobljima igre pogodak za Mladost bio tabu. Naravno da se to protjecanjem vremena itekako odražavalo na rezultat, bio je to kao kvasac od kojega je prednost Primorja EB rasla do neočekivanih visina. Fabio Crippa i Čubranić su, završavajući ovu golgetersku grmljavinu domaćina, do »velikog odmora« povisili na rezultat iz snova, tih 10:3 je jako mnogo govorilo o raspletu priče s loptom u vodi na Kantridi.


Nemoć


Silom prilika, takav je rezultat uvjetovao »drugo poluvrijeme« u kojem su navijači puno prije kraja mogli slaviti još jedan od tolikih uspjeha Primorjaša i svako toliko pljeskati nekom od lijepih poteza kojima su svjedočili. U tom filmu s lijepim završetkom za domaćine oglasila se ljevica Nizozemca Kasa te Rielea, pridružio mu se Čubranić, u trokut golova uključio se i Gabrijel Burburan, dovoljno da razlika naraste na plus deset, 13:3 početkom posljednje četvrtine. Naravno, s gostima koji su bili nokautirani i nemoćni pružiti bilo kakav otpor, posljednjih niti sedam minuta igre bili su samo formalnost. Domaćini su odavno prije kraja »iznijeli teret«, gušt im bio samo čekati posljednji zvuk sirene kako bi s navijačima proslavili pobjedu kojom su začinili ionako slasnu sezonu.


Primorje Erste Bank – Mladost 16:7


Utakmica za treće mjesto prvenstva Hrvatske za vaterpoliste: 16:7 (4:2, 6:1, 2:0, 4:4). Plivalište na Kantridi. Gledatelja 300. Suci: Nenad Periš (Split), Tomislav Copić (Šibenik).


PRIMORJE ERSTE BANK: M. I. Čubranić, L. Babić, Kadivec, Tončinić, Brubnjak 4 (1), Brguljan 3, N. Čubranić 3, K. Babić, Burburan 1, Te Riele 2, Crippa 1, Paparić 2, Jurić, Vuković.


MLADOST: Sunara, J. Bušić, Fajković, Solje, Gluhaić 2, Penava, Koprčina 2, Rakovac 1, Mijić, Bajić, Herceg 1, Jajčinović, Ćosić, T. Bušić 1.


Igrač više: Primorje EB 8 (4), Mladost 5 (1). Peterci: Primorje EB 1 (1), Mladost 0.