Vaterpolo

Primorjaši večeras ugošćuju Zadar 1954: “Nema mudrovanja, cilj je pobijediti u svim utakmicama”

Igor Duvnjak

Tin Brubnjak/Foto V. KARUZA

Tin Brubnjak/Foto V. KARUZA

Smatram da te namjere ni ne smijemo kriti, u svaku od tih utakmica trebamo ući kao favoriti i u skladu s tim ih i odigrati te do kraja dobiti sve susrete - kaže Brubnjak



RIJEKA Mlada vaterpolska ekipa Primorja Erste Bank kao rijeka ponornica večeras izranja pred navijače, jesenski riječki sportski hit »zasvirat« će na bazenu Kantride u uobičajenom terminu od 20 sati u utakmici drugog kola hrvatskog prvenstva sa Zadrom 1954. Pamte se zvučne pobjede u prvom dijelu sezone, pogotovo je veliki odjek imao niz uspjeha u Europskom kupu, sada se Primorjaši nadmeću u konkurenciji s momčadima koje ipak kvalitetom zaostaju za njima.


Poslije premijerne zagrebačke pobjede nad Medveščakom, igrači trenera Igora Hinića žele sa zadarskim gostima opravdati ulogu favorita u natjecanju u kojem je plafon malo niži, ne može se više od trećeg mjesta jer su za Jug AO i splitskog Jadrana unaprijed određene prve dvije pozicije. O očekivanjima od večerašnjeg nastupa na uobičajenoj klupskoj konferenciji za medije govorili su kapetan riječkih kapica Tin Brubnjak i potencijalni reprezentativni golman Mauro Ivan Čubranić.


– Mi trenutno držimo to treće mjesto u Hrvatskoj – rekao je Tin Brubnjak. – Nema puno mudrovanja oko nastavka natjecanja, cilj nam je pobijediti u svim ovim utakmicama, sve bodove osvojiti u Rijeci, a one s gostovanja donijeti na Kantridu. Smatram da te namjere ni ne smijemo kriti, u svaku od tih utakmica trebamo ući kao favoriti i u skladu s tim ih i odigrati te do kraja dobiti sve susrete.




I njegov prijatelj iz momčadi, nadareni Mauro Ivan Čubranić, lijepo obećanje ne samo riječkog već i hrvatskog vaterpola slično gleda na nastavak nadmetanja za to treće mjesto u Hrvatskoj.


– Kada je riječ o tim susretima, naš kapetan je dobro kazao, poručujući kako u svim utakmicama moramo tražiti pobjedu – rekao je Čubranić, koji je već bio i na reprezentativnim pripremama, kamo sreće da jednog dana postane nasljednik slavnog Marka Bijača. – Igramo s ekipama koje su manje kvalitete od ove naše. U tom nadigravanju mi jednostavno nemamo mjesta za neku pogrešku. Mi u ovom natjecanju jednostavno moramo skupiti sve bodove i onda mirno ući u razigravanje.