Prvenstvo Hrvatske

Primorjaši uvjerljivo nadigrali POŠK i osigurali dvoboj s Medveščakom za peto mjesto

Valentina Prokić

ČETIRI POGOTKA - Tin Brubnjak

ČETIRI POGOTKA - Tin Brubnjak

Njihov idući protivnik bit će Medveščak s kojim će se u dvije utakmice nadmetati za peto mjesto, posljednje koje vodi u Regionalnu ligu. Prva utakmica na rasporedu je u srijedu u Zagrebu, a uzvrat je u subotu na Kantridi.



RIJEKA Utakmica za poredak od 5. do 8. mjesta prvenstva Hrvatske: Primorje EB – POŠK 22:12 (7:4, 4:2, 5:3, 6:3). Bazen Kantrida. Suci: Šketelj (Zagreb) i Bura (Šibenik). Delegat: Robert Jambrović (Zagreb).


PRIMORJE EB: F. Čubranić 11, Čunko, Burburan 2, Jovančević, Brubnjak 4, Blažić, Vrbnjak 2, Rakovac 4, Augusti 2, Jurišić, Babić 3, Paparić 5, Olić 5, Car.


POŠK: Jurić, Tiozzo 1, Kapović, Buzov, A. Divković 2, Gracin, Prižmić, Elez 1 (1), Kaurloto, M. Divković 1, Kaleb 1, Borovčić Kurir 4, Sunara, Tonković 2.




Igrač više: Primorje EB 7 (10), POŠK 6 (11). Peterci: Primorje EB -, POŠK 1 (2).


Vaterpolisti Primorja Erste bank pokazali su da su kvalitetnija i bolja momčad od POŠK-a u utakmici za poredak od petog do osmog mjesta prvenstva Hrvatske te je razumljiv dogovor klubova da se igra samo jedna utakmica, bez uzvrata. Riječki vaterpolisti odigrali su utakmicu nakon gotovo mjesec dana stanke zbog problema s koronavirusom i pobijedili goste s uvjerljivih 22:12, njihov idući protivnik bit će Medveščak s kojim će se u dvije utakmice nadmetati za peto mjesto, posljednje koje vodi u Regionalnu ligu. Prva utakmica na rasporedu je u srijedu u Zagrebu, a uzvrat je u subotu na Kantridi.


Primorje EB je povelo golom Paparića, zatim je Marin Borovčić Kurir izjednačio za 45 sekundi (1:1) i to je bilo sve što su gosti uspjeli napraviti. Do kraja prve dionice igre domaćin je već imao prednost 7:4, a na kraju prvog poluvremena prednost riječke momčadi iznosila je 11:6.


Primorjaši su u nastavku samo povećavali prednost, koja je na kraju treće četvrtine iznosila 16:9. Riječani nisu stali, početkom četvrte dionice golom Babića poveli su s osam golova razlike (17:9), da bi Noa Burburan četiri i pol minute prije kraja utakmice pogodio za visokih 20:10. Primorjaši su deset golova prednosti uspjeli zadržati do samoga kraja susreta, dvije minute prije kraja utakmice Divković je smanjio na 21:12, no Paparić je iz kontre zabio za konačnih 22:12.