Vaterpolo

Primorjaši protiv Mladosti zaključuju regularni dio prvenstva: “Nećemo biti kompletni, ali nadamo se najboljem”

Zlatko Horvat

USKORO PUNOLJETAN - Mauro Ivan Čubranić/Foto V. KARUZA

USKORO PUNOLJETAN - Mauro Ivan Čubranić/Foto V. KARUZA

Poziv u reprezentaciju me iznenadio jer je riječ o jakom turniru. Sretan sam - kaže Mauro Ivan Čubranić



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste Bank regularni dio prvenstva Hrvatske, posljednje kolo lige od prvog do petog mjesta, zaključuju večeras ogledom protiv Mladosti (Sportska televizija, 20.10 sati). Riječani su četvrti, a pobjeda im donosi bodovno izjednačenje sa Žapcima, koji su dobili susret u Zagrebu 15:8. Pobjeda od osam golova razlike je nemoguća misija, ali Riječani žele nastaviti u pozitivnom tonu nakon promocije u Premier regionalnu ligu.


– Potrebna nam je uvjerljiva pobjeda da bismo ih prestigli na ljestvici. Nažalost, nećemo biti kompletni. Muslim je ozlijeđen još od Beograda, muči ga rebro. Još nas je sustiglo nekoliko ozljeda kroz ova dva tjedna. Nije to opravdanje, dat ćemo sve od sebe i nadamo se najboljem. Treba se držati dogovora, sve ostalo će doći – kaže Mauro Ivan Čubranić.


Za mladog vratara bit će to posebna utakmica, dva dana kasnije naći će se u krugu hrvatskih reprezentativaca u Zagrebu na početku priprema za turnir Svjetskog kupa.




– Prvi put sam dobio poziv za reprezentaciju. Bilo je naznaka da bi se to moglo dogoditi ranije, ali ovaj poziv me iznenadio jer je riječ o jakom turniru. Iskreno, nisam ga očekivao. Sretan sam – dodaje Čubranić, koji će 11. ožujka postati – punoljetan.


– Taj dan igramo s Italijom…


Reprezentativni poziv samo je još jedna dobra vijest za momčad koja se poslije pet godina vratila u regionalnu elitu.


– Primorje ima kvalitetu za Premier ligu, mora biti konstanta u toj ligi. Napokon smo to uspjeli ostvariti, vraćamo se natjecanju s najboljim momčadima.


S obzirom na to da je na vratima bio jedan sedamnaestogodišnjak, iskusnici Muslim i Brguljan daju jedan pečat mladoj riječkoj momčadi.


– Izvrsni igrači, od kojih možemo samo učiti. Oni su bili jedan dodatak ovoj našoj mladosti. Kada se spoje mladost i iskustvo, to dobro funkcionira. Imali smo se na koga ugledati jer oni odrađuju posao na najbolji mogući način.


Čubranić je učenik četvrtog razreda Gimnazije Eugen Kumičić u Opatiji. Svakodnevno je na relaciji Rukavac – Opatija – Kantrida – Rukavac.


– Braća su već trenirala vaterpolo i kako sam stalno bio na bazenu, završio sam među vratnicama. Uzori? Bilo je u Rijeci odličnih vratara, primjerice, Frano Vićan. U Mladosti je igrao sjajni Josip Pavić, tu je sada Marko Bijač, kojeg ću upoznati na pripremama reprezentacije. Imam puno uzora, od svakog želim naučiti nešto dobro. Za mene će reprezentativne pripreme biti jedno novo iskustvo. Nadam se da će sve proći u najboljem redu – zaključio je Mauro Ivan Čubranić.