Doigravanje

Primorjaši posustali u finišu i ostali bez treće utakmice za peto mjesto, domaći bez snage za potpuni preokret

Valentina Prokić

DVA POGOTKA - Maroš Tkač/Foto V. KARUZA

DVA POGOTKA - Maroš Tkač/Foto V. KARUZA

Riječani su odgovorili s dva gola Noe Burburana i Maroša Tkača, te jednim pogotkom Roka Jurišića, plasirali su seriju 5-1 i stigli do 9:9 tri minute i 25 sekundi prije kraja utakmice. No, Riječani nisu smogli snage za potpuni preokret...



RIJEKA Druga utakmica doigravanja za 5. mjesto u PH: Primorje EB – Mornar BS 9:11 (2:3, 2:2, 2:3, 3:3). Bazen Kantrida. Suci: Šketelj i Štampalija. Delegat: Tripalo.


PRIMORJE EB: M. I. Čubranić (6 obrana), Vuković, L. Babić, Tomić 1, Brubnjak, Blažić 1, N. Čubranić, K. Babić, Sotošek, Burburan 2 (1), Crippa, Jurišić 3, Duvnjak-Starčević, Tkač 2.


MORNAR BS: Kordić (8 obrana), R. Akrap 4, Hrvatić, Vrdoljak 2, Mladinov, Jakovčević, Buzdovačić 2, D. Akrap 1 (1), Bušelić, Majić, Uvodić, Omrčen 1, Pavić, Dužević 1.




Igrač više: Primorje EB 3 (4), Mornar BS 4 (8). Peterci: Primorje EB 1 (1), Mornar BS 1 (1).


Vaterpolisti Primorja EB nisu uspjeli izboriti treću utakmicu doigravanja za peto mjesto u prvenstvu Hrvatske. Mornar BS je nakon pobjede u Splitu ostvario drugu pobjedu na Kantridi te potvrdio peto mjesto.


Riječani su u većem dijelu utakmice bili u rezultatskom zaostatku. Gubili su u nekoliko navrata s tri, a krajem treće četvrtine i sa četiri pogotka razlike (4:8), ali nisu se predavali. Uspjeli su u samoj završnici doći do poravnanja i nadomak velikog preokreta vrijednog treće utakmice u Splitu. No, gosti su na kraju ipak bili mirnije ruke, te su s dva gola priveli utakmicu kraju u svoju korist.


Prvu opipljiviju rezultatsku prednost Splićani su stekli u drugoj četvrtini kada su braća Duje i Roko odveli goste na tri gola prednosti (2:5). Trener Primorja EB Igor Hinić reagirao je s minutom odmora. Jurišić je odmah iskoristio prednost igrača više za 3:5, a 40 sekundi prije sirene Blažić se pobrinuo da domaći na odmor odu sa samo golom zaostatak – 4:5.


Nakon deset sekundi igre u nastavku Dužević je iskoristio igrača više za 4:6, Roko Akrap je pogodio i za 4:7, a Marin Vrdoljaka za 4:8 minutu i 40 sekundi prije kraja treće četvrtine. Riječani su odgovorili s dva gola Noe Burburana i Maroša Tkača, te jednim pogotkom Roka Jurišića, plasirali su seriju 5-1 i stigli do 9:9 tri minute i 25 sekundi prije kraja utakmice. No, Riječani nisu smogli snage za potpuni preokret. Omrčen i Buzdovačić odveli su Splićane do pobjede.