Vaterpolo

Primorjaši gosti zagrebačke Mladosti: Zagrijavanje za siječanjsku feštu vaterpola na Kantridi

Igor Duvnjak

Igor Hinić s vaterpolistima »Primorja EB« / arhiva NL

Igor Hinić s vaterpolistima »Primorja EB« / arhiva NL

Idemo naprijed, iskrene čestitke mojim momcima. Isto tako i upravi na čelu s predsjednikom Samirom Baraćem – poručuje nekadašnji trofejni as, trener primorjaša, koji u polufinalu igraju s Mladosti



RIJEKA Život u vodi i na kotačima – na to bi se u posljednje vrijeme mogla svesti svakodnevica vaterpolista Primorja Erste Bank. Riječke »kapice« još nisu ni proslavile ulazak na Final Four hrvatskog Kupa na koji su ušle na gol-razliku, pretekavši šibenski Solaris, a već s mora moraju na kontinent.


Večeras su u ligaškom ogledu gosti zagrebačke Mladosti, istog sastava s kojim će se sastati i u polufinalu Kupa Hrvatske 23. siječnja na završnici na Kantridi, dok je drugi polufinalni par Jug Adriatic osiguranje – Jadran.


Igrači su ispred golmana Frana Čubranića u gradu pod Srđem nabijali gol-razliku s makarskim Galebom, Zadranima i korčulanskim KPK-om, što se u konačnici pokazalo ključem za prolaz nakon očekivanog poraza od dubrovačkih favorita i remija s glavnim konkurentima iz Solarisa u uzbudljivoj utakmici protkanoj preokretima.


Želja za uspjehom




– Najvažniji nam je bio susret sa Solarisom. Bila je to dobra utakmica – kaže Igor Hinić, trener primorjaša, zadovoljan na odgovore koje su njegovi igrači u vodi davali na postavljana pitanja u bazenu u luci Gruž. I u ovom se slučaju pokazalo kako je »način začin«, primorjaši su dali sve od sebe za ovaj uspjeh. – Obje su momčadi igrale dobro, i s jedne je i s druge strane bilo velike želje za uspjehom. Ekipe su uistinu bile motivirane, bio je to pravi natjecateljski ogled. Naravno, jugaši su u posljednjem kolu bili jači od nas, neupitno je bilo njegovo prvo mjesto. Galeb iz Makarske, Zadar i KPK bile su puno slabije momčadi od nas i Solarisa.


Sport je opet servirao uzbuđenja, do kraja turnira čekalo se drugo ime koje će uz Jug AO na Final Four, kojem će na koncu u siječnju biti domaćin bazen na Kantridi.


Lov na razliku


– Bilo je uzbudljivo, Šibenčani su lovili gol-razliku, kao što smo i mi nastojali da nas Jug AO svlada čim manjom razlikom. Pritom su Korčulani bili oslabljeni sa Solarisom, dva su se igrača vratila kući prije utakmice. Solaris je pokušao dobiti s 22 gola razlike, iako vjerujem da to i mogu, no ovog puta nisu uspjeli. Naime, kada nešto moraš, onda ti baš i ne ide. Nakon svega mi smo prezadovoljni s ovim rezultatom i iskreno čestitam mojim momcima.


Treba ih pohvaliti, dobro su odigrali ove utakmice, dali su sve od sebe i što je najbolji pokazatelj, digli su se poslije dvaju teških ligaških poraza od Juga AO i Jadrana. Mislim tu na susret sa Solarisom, na nastupe na cijelom turniru. Osim igračima, sve pohvale i vodstvu našeg kluba na čelu s predsjednikom Samirom Baraćem, upravi koja se itekako trudi. Zbog igrača i vodstva kluba trebalo se dogoditi ovo sada kako bi svi vidjeli da se pomičemo, kreće se naprijed. Uostalom, pred nama je sada Final Four Kupa u Rijeci, bit će to fešta sporta i vaterpola na Kantridi.


Riječani su večeras gost Mladosti u Zagrebu u utakmici koja je škola i prilika za stjecanje iskustva mladim igračima s Kantride protiv favorita. Riječani igraju u natiskanom, NBA ritmu.


– Imamo itekakav ritam igranja, praktički igramo sedam utakmica u sedam dana. Putovali smo iz Dubrovnika osam sati, ponedjeljak je malo poslužio za odmor, a danas moramo do Zagreba na susret s Mladosti. Ta nam je utakmica bez rezultatskog opterećenja, možemo pokazati ono što znamo i polako se spremati za iduće obaveze.