Vaterpolo

Primorjaši danas zaključuju sezonu: “Želimo što više navijača i treće mjesto!”

Igor Duvnjak

ULOG KVALIFIKACIJE LIGE PRVAKA - Darko Brguljan/Foto V. KARUZA

ULOG KVALIFIKACIJE LIGE PRVAKA - Darko Brguljan/Foto V. KARUZA

Želimo da navijači dođu u što većem broju na posljednju utakmicu sezone na Kantridi, ovi momci zaslužili su da tribine budu što popunjenije. Pokušat ćemo osvojiti treće mjesto - kaže Brguljan



RIJEKA Vitezovi u vodi s kapicama, vaterpolisti Primorja Erste Bank, u maratonskim višemjesečnim natjecanjima produžili su si sezonu do samog kraja kako u kontinentalnom nadmetanju Euro kupa, tako i u domaćem prvenstvu u kojem večeras »stavljaju mač u korice« u odlučujućoj utakmici za treće mjesto u Hrvatskoj.


Poletni Primorjaši si pritom iz tjedna u tjedan na leđa tovare nove terete, ali kao u starom vicu »nose se tijesne cipele jer je veliki gušt kada ih skineš«, tako i oni često guštaju poslije uspješno položenih izazovnih ispita u vodi. Tako je i ovaj nedjeljni, kada su u borbi za treće mjesto u Hrvatskoj uspjeli potopiti Mladost u Zagrebu i na drugu stranu vage staviti svoju pobjedu te će večerašnji susret na Kantridi dati definitivni odgovor na koju će stranu vaga prevagnuti i koja će ekipa igrati kvalifikacije Lige prvaka.


Inače, zagrebačka epizoda »nosača tereta« s Kantride je tek jedna u nizu u kojoj su trener Igor Hinić i njegovi puleni sebi postavljali nove zadaće, dosta je sjetiti se prolaska kroz skupinu u Euro ligi, spektakularnih trijumfa s Dinamom iz Tbilisija, a pogotovo onog s Vouliagmenijem te organizaranja Final Foura, »dana vaterpola« u Rijeci gdje su Primorjaši, zašećerivši već ionako slatki kolač, preko Spandaua uplivali u finale.


Produžetak sezone




U ovom najnovijem nastupu ekipa Primorja Erste Bank omogućila si je produžetak sezone za ta dva dana u nedjeljnom zagrebačkom predvečerju u kojem su dobro reagirali na poraz u prvom susretu, doživljen uoči Final Foura. Ostavljajući bolji dojam, kontrolirali su većim dijelom i kretanje rezulata i samu igru, nagrađeni nužnom i željenom pobjedom.


– Imali smo tijesan rezultat, ali smo počeli odmicati sredinom treće četvrtine, a u onoj posljednjoj smo se odlijepili – kaže Darko Brguljan, spiritus movens u igri mlade riječke momčadi, iskusni znalac koji cijele sezone iz utakmice u utakmicu, u svom nenametljivom stilu, potvrđuje kvalitetu baš kada je najpotrebnije. – Epilog toga je naša čista pobjeda, kao što je takva bila i ona njihova u prvoj utakmici.


I letimičan pogled na ova nadmudrivanja Riječana i Zagrepčana oko trećeg mjesta u Hrvatskoj govori kako je napad Primorjaša bio podjednako produktivan u oba susreta, u ovom drugom pritom vrlo dobro koristeći igrača više. Primorje EB je sada pak sve to oplemenilo nužno boljim učinkom u obrani, Mauro Ivan Čubranić s osam obrana i suigrači pred njim primili su pet pogodaka manje nego na Kantridi.


Recept za pobjedu


– Istina, u Zagrebu smo u prve dvije četvrtine primili sedam golova, kasnije smo bili uspješniji. Ipak, ne zaboravimo pritom da Mladost igra dobro taj napadački vaterpolo, imaju za to znatan broj kvalitetnih igrača. Uspjeli smo ih u završnici limitirati kada je riječ o golovima, i posljednjoj četvrtini smo primili tek jedan pogodak i mislim da je to bio neki recept za pobjedu.


I sa Spandauom, kao i u nedjelju u Zagrebu, Riječani su bolji što se više bliži kraj, očito su dobro napunili baterije.


– Nije to tako samo u ovim posljednjim utakmicama, mi smo veliki broj ekipa slomili u ovim posljednjim trenucima, krajem treće i početkom čevrte četvrtine kada imamo zbilja dobar ritam. To onda ispadne dobro po nas. Inače, kao što smo s Mladosti u Rijeci imali nekoliko loših detalja, tako smo u nedjelju konsolidirali obranu i prelomili utakmicu.


Vjerni navijači pratili su Primorja EB i uz Savu, Brguljan i prijatelji očekuju njihovu podršku večeras od 18 sati u zahtjevnom plivanju ka konačnom trećem mjestu u Hrvatskoj. Klub besplatnim ulazom na kraju sezone želi zahvaliti publici na navijanju kroz sve ove duge mjesece.


– Eto, rezultat je 1:1, ispada na koncu da niti su oni nešto izgubili, niti smo mi nešto dobili. Želimo da navijači dođu u što većem broju na ovu posljednju utakmicu sezone na Kantridi, mislim da su ovi momci zaslužili da tribine budu što popunjenije. Pokušat ćemo osvojiti to treće mjesto i cijelu priču zaključiti na dobar način.