ITF Opatija

Predstavljen ovogodišnji opatijski turnir Istarska rivijera: “Najteža faza za mladog igrača”

Zlatko Horvat

Matej Dodig, Gordan Širola, Nikola Pilić, Fernando Kirigin, Branko Horvat i Dragutin Galina/Foto M. GRACIN

Matej Dodig, Gordan Širola, Nikola Pilić, Fernando Kirigin, Branko Horvat i Dragutin Galina/Foto M. GRACIN

Opatija je idealan klub za ovakav turnir, koji predstavlja najtežu fazu za mladog igrača jer treba osvojiti prve ATP bodove. Kvaliteta igre je nevjerojatna već i u kvalifikacijama - kaže Nikola Pilić, teniska legenda



OPATIJA “Oduševljeni smo rezultatima naših igrača na prvim dvama turnirima Istarske rivijere. Dino Prižmić osvojio je Poreč, 17-godišnji Matej Dodig Rovinj nakon što je u Poreču osvojio prvi ATP bod, dok je Luka Mirkut dvostruki pobjednik u parovima. Nakon šoka zbog otkaza Prižmića zbog viroze, Dodig je u Rovinju oduševio, fantastičnom igrom i rezultato. Sve to odličan je uvod za Opatiju, koja je uvijek posebna”, naglasio je Branko Horvat, direktor Istarske rivijere već tri desetljeća, na konferenciji za medije, održanoj u TK Opatija, na kojoj su još bili nazočni opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, predsjednik organizacijskog odbora turnira Nikola Pilić, predsjednik kluba Gordan Širola, predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Dragutin Galina, te Matej Dodig, nova zvijezda na hrvatskom teniskom nebu.


– Veliko je zadovoljstvo što se Istarska rivijera nastavlja u Opatiji, zahvaljujući ljudima oko mene. Turnir je bio u Opatiji i opet se vratio. Sada treba podignuti razinu kvalitete, a Opatija prepoznati benefite ovakvih turnira, jer to je velika turistička promocija. Vjerujem da nas čeka još jedan turnir za pamćenje – rekao je Fernando Kirigin, opatijski gradonačenik.


Turnir se održava zahvaljujući sufinanciranju Sportskog saveza grada Opatije, jer, kako je naglasio Galina, financira se sve što je u interesu grada i sportaša.




– Ako je Opatija hrvatski Monte Carlo, onda je važno imatu turnir, čak i dva, ako dodamo seniorski turnir. Opatija je idealan klub za ovakav turnir, koji predstavlja najtežu fazu za mladog igrača jer treba osvojiti prve ATP bodove. Kvaliteta igre je nevjerojatna već i u kvalifikacijama. Imamo izvanredan turnir. Treba čestitati Branku Horvatu, koji desteljećima organuizira ove turnire, koji su važni za mlade igrače – kaže Nikola Pilić, legenda hrvatskog i svjetskog tenisa.