Start prvenstva

Predsjednik Orijenta 1919 nakon četiri utakmice bez pobjede: “Nisam zabrinut, bio bih da igramo loše”

Ivan Volarić

GOLGETERSKI POST - Napadač Džemal Ibiši tijekom susreta s BSK-om/Foto M. GRACIN

GOLGETERSKI POST - Napadač Džemal Ibiši tijekom susreta s BSK-om/Foto M. GRACIN

Imali smo dobrih perioda igre, međutim, teško zabijamo golove. Nadam se da će napadači uskoro proraditi. U nogometu se događaju takvi periodi. Nije uvijek sve crno ili bijelo - kaže Matijaš



RIJEKA Četvrti remi u isto toliko susreta na otvaranju nove sezone nisu pretjerano zabrinuli predsjednika kluba Sašu Matijaša, iako je potpuno jasno da su svi u klubu, pa i čelni čovjek, očekivali puno deblji bodovni konto u ovoj fazi prvenstva. Orijent 1919 je u prva četiri kola čak triput igrao pred svojim navijačima, a osim toga, momčad je u ljetnom prijelaznom roku osjetno ojačana pa se računalo i na bogatiji bodovni ulov.


– Nitko od nas nije zadovoljan s bodovnim učinkom, ali realno, ne možemo se žaliti na pružene igre u te četiri utakmice – govori predsjednik kluba Saša Matijaš. – Imali smo dobrih perioda igre, međutim, teško zabijamo golove. Nadam se da će napadači uskoro proraditi. U nogometu se događaju takvi periodi.


Nije uvijek sve crno ili bijelo. Držimo dobar ritam utakmice, kontroliramo utakmicu, bili smo protiv BSK-a bolji u većem dijelu susreta, ali nismo iskoristili naše prilike. Prošle sezone smo na jesen uglavnom pobjeđivali, na proljeće smo često gubili, a sada smo ušli u seriju remija. Jednostavno se tako dogodilo. Neće ni to dovijeka trajati. Idemo iduće kolo po pobjedu u vjeri da ćemo prekinuti ovaj niz.


Knap rezultati




Crne slutnje su neminovne s obzirom na svježe uspomene od prošle sezone kada je momčad u kratkom roku prošla put od jesenske titule do teške borbe za ostanak.


– Ne, nisam zabrinut. Bio bih zabrinut da igramo loše i da ne stvaramo šanse. Ne smijemo biti nervozni zbog toga što promašujemo puno prilika. Uostalom, vidimo kakvi su ostali rezultati. Sve su to knap rezultati, puno je remija. Očito je liga stepenicu jača nego prošlogodišnja, koncentracija kvalitete je veća i sve će utakmice biti napete i teško se će rješavati s većim brojem golova – dodao je Matijaš, koji je na utakmici s BSK-om ugostio delegaciju kineskih gospodarstvenika, potencijalnih ulagača u klub.


Investitori


– Riječ je o jednoj veliki kineskoj tvrtki, ne poslujem osobno s njima, ali ljudi iz naše Uprave su poslovno povezani s njima. Riječ je o vrlo ozbiljnoj priči, vrlo blizu je konkretan dogovor. Nismo razgovarali u smjeru privatizacije kluba ili ulaska u vlasničku strukturu, Kinezi bi se u klub trebali uključiti isključivo kao sponzori. Svake godine smo do sada dizali budžet za otprilike milijun kuna, tako će biti i ove godine. Teško je spuštati budžet, teško je ići nazad.


Ne mislim da će sljedeće godine biti potreban manji budžet, a situacija na tržištu je teška. Tako da već sada moramo razmišljati o idućoj sezoni, da na vrijeme osiguramo budžet. Volim uvijek stvari gledati unaprijed i volio bih da već sada potpišem ugovore koji će i sljedećih godina osigurati stabilnost klubu – rekao je Matijaš koji će u srijedu vrlo vjerojatno dobiti novi predsjednički mandat na izbornoj skupštini Orijenta 1919, što će se od 18 sati održati u Gradskoj vijećnici.