Denis Šikljan

Predsjednik NK Krk na kraju najuspješnije godine u povijesti kluba: “Položaj na ljestvici nas ne iznenađuje”

Ivan Volarić

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Uz ovako jaku konkurenciju na županijskoj razini, s kvalitetnim klubovima kao što su Orijent, Opatija i Grobničan, jako je zahtjevno pridobiti igrače za dolazak kod nas. Financije pritom nisu problem, više naša dislociranost - objašnjava Šikljan



RIJEKA Redovnom godišnjom Skupštinom održanom u društvenom domu u Bajčićima u redovima krčkog nogometnog drugoligaša stavili su »točku na i« jedne od najuspješnijih, ako ne i najuspješnije godine u povijesti kluba.


Seniorska momčad Krka prošloga ljeta izborila je plasman u jedinstvenu Drugu NL, mlađi uzrasti polučili su lijepe rezultate u svojim uzrastima, a na sve to nadovezali su se i najnoviji infrastrukturalni zahvati na uređenju SC-a »Josip Pepi Uravić u cilju« ispunjavanja drugoligaških standarda. Naime, prva momčad u jesenskom dijelu sezone domaće utakmice odrađivala je na Kantridi što je sigurno u jednom dijelu ostavilo trag na bodovnom učinku. Krk je nakon 15 odigranih utakmica na 14. mjestu s 12 osvojenih bodova. Tri boda dijele Bodule od mjesta koje garantira ostanak među drugoligašima i iduće sezone.


– Položaj na ljestvici nas ne iznenađuje jer se radi o značajno jačoj ligi od one iz koje smo došli. Treba reći i da smo bili skromni kada je riječ o dovođenju pojačanja, uz ovako jaku konkurenciju na županijskoj razini, s kvalitetnim klubovima kao što su Orijent, Opatija i Grobničan, jako je zahtjevno pridobiti igrače za dolazak kod nas. Financije pritom nisu problem, više naša dislociranost i vrijeme koje se gubi u putovanju na otok zbog čega mnogi biraju druge opcije – govori dugogodišnji predsjednik kluba Denis Šikljan i dodaje kako će unatoč svemu tome klupska struka nastojati pojačati momčad za drugi dio sezone.





Slobodne ruke


– Trener i sportski direktor Igor Tkalčević ima slobodne ruke u pronalasku novih igrača. Povjerenje u njega i njegov rad je maksimalno, kao i u izvršnog direktora Roberta Jelića čiji je angažman u klubu volonterski, ali koji puno doprinosi našoj logistici – dodao je Šikljan uz napomenu kako će se i iduće godine nastojati zadržati isti budžet od pola milijuna eura.


– Budžet za ovu godinu kretao se oko 500 tisuća eura, a očekujemo da će na istoj razini biti i u 2024. godini. Neću reći ništa novo konstatacijom da su financije najveći izazov za nogometne klubove, a posebno zadnjih godina. Nešto što je ranije koštalo 200, danas košta 400 ili 500, u što se svakodnevno možemo uvjeriti – rekao je krčki poduzetnik koji je od početka svojeg predsjedničkog mandata naglasak u radu dao na ravnomjerni razvoj svih klupskih segmenata, posebno škole nogometa.


– NK Krk nije samo prva momčad, već ga čine svi prošli i budući naraštaji, vrijedni ljudi u radnoj zajednici, kao i svi koji brinu o održavanju, svi treneri omladinskog pogona, najviše naši mlađi uzrasti na koje smo posebno ponosni. Među njima se kriju budući prvotimci, a jednog dana i treneri, možda i predsjednici kluba.


Oni su glavna snaga kluba i na njih je stavljen veliki fokus. U našem rangu natjecanja, a posebno u Prvoj NL, postoje klubovi koje zanima isključivo rezultat prve momčadi, a da pritom nemaju nikakvu bazu u vidu škole nogometa, infrastrukture ili klupske logistike. Mi smo odlučili ići drugim putem, u svim kategorijama škole nogometa imamo 250 djece što je za jedan otočni klub nestvarna brojka. Pritom ostvarujemo i izvanredne rezultate – pohvalio se čelnik Krka.


Pri kraju su radovi na uređenju stadiona što znači da će Krk u trećem kolu nastavka, protiv Hrvaca, odigrati prvu drugoligašku utakmicu na svojem stadionu.


Stadion


– Ovih dana završili smo ovu fazu djelomične rekonstrukcije stadiona koja će nam biti dovoljna za ishodovanje licence i iduću polusezonu igrat ćemo na našem stadionu. Hvala Gradu Krku što je podržao projekt rekonstrukcije, kao i što daje veliki doprinos razvoju sporta kod mladih uzrasta financirajući omladinski pogon. Bitan čimbenik su i općine koje, u skladu sa svojim mogućnostima, također financijski pomažu našu školu nogometa – kazao je Šikljan, kojemu mandat ističe krajem ove sezone. Ostaje još otvoreno pitanje hoće li nastaviti svoj angažman na mjestu predsjednika ili će prepustiti »kormilo« nekom drugom kandidatu.


– Aktualna uprava ima mandat do završetka sezone kada će biti održana redovna izborna Skupština na kojoj će se birati nova uprava. Nisam još odlučio hoću li se kandidirati za novi mandat. To ovisi o više faktora. Mogu samo reći da sam dobio pozive uglednih klubova da postanem dio njihovog projekta, ali za sada Krk ostaje moj jedini fokus. Hvala članovima Skupštine i Izvršnog odbora za doprinos koji su dali u protekloj godini jer mnogi su nesebično pomogli angažmanom i vremenom koje su uložili – zaključio je Šikljan.