Denis Šikljan

Predsjednik Krka komentirao povijesni uspjeh kluba i najavio na kojem će stadionu Boduli igrati u Drugoj NL

Ivan Volarić

SKOK U DRUGU LIGU - Denis Šikljan s junakom Ivanom Vargićem i igračima slavi pobjedu i promociju/Foto V. KARUZA

SKOK U DRUGU LIGU - Denis Šikljan s junakom Ivanom Vargićem i igračima slavi pobjedu i promociju/Foto V. KARUZA

Ostvarili smo nešto što Krk do sada nije uspio i to ne doživljavam samo kao veliki klupski, već i veliki uspjeh cijele otočne zajednice. Prvi put u povijesti kluba igrat ćemo nacionalnu ligu i to je nešto što je ne samo za klub, već i za grad Krk, pa i cijeli otok, vrlo značajno - rekao je Šikljan



RIJEKA Vlado Kirinčić ostao je upamćen kao dugogodišnji predsjednik Nogometnog kluba Krk u čijem mandatu je osvojeno nekoliko županijskih kupova i napredovalo do Treće HNL koja je u to vrijeme povezala klubove iz Istre, riječkog i zagrebačkog prstena.


Njegov nasljednik Denis Šikljan ući će u klupsku povijest kao prvi predsjednik pod čijim vodstvom će Krk igrati SuperSport Drugu NL, odnosno treći rang natjecanja koji obuhvaća cijelu Hrvatsku. Samo jedan otočni klub u povijesti hrvatskog nogometa do sada je igrao nacionalni rang natjecanja. Novalja je stigla nadomak Prve HNL.


– Ostvarili smo nešto što Krk do sada nije uspio i to ne doživljavam samo kao veliki klupski, već i veliki uspjeh cijele otočne zajednice. Prvi put u povijesti kluba igrat ćemo nacionalnu ligu i to je nešto što je vrlo značajno ne samo za klub, već i za grad Krk, pa i cijeli otok – započeo je krčki poduzetnik i veliki zaljubljenik u nogomet nedugo nakon što je momčad Krka minimalnom pobjedom nad Zagorcem prokrčila put kroz kvalifikacije do Druge NL. – Osobno sam s dosta velikim strahom išao u Krapinu, no već tijekom same utakmice mi je bilo potpuno jasno da pariramo momčadi koja nije uopće bila loša u drugom dijelu Druge NL. Tada sam shvatio da imamo potencijal za iskorak.


Nakon što dostojno proslavite titulu i plasman u viši rang, slijedi najavljeno klupsko preslagivanje neophodno za igranje višega ranga natjecanja?




– Imali smo prije ovih kvalifikacija razrađen scenarij A i scenarij B. Dogodio se scenarij A i sada se njemu moramo maksimalno prilagoditi. A to znači da se moramo maksimalno pojačati u sportskom segmentu, moramo se pojačati i u logističko-tehničkom segmentu jer liga je puno zahtjevnija u svakom segmentu. Gostovanja nerijetko odnose dva dana, a mnogi ljudi u klubu rade jer mi smo ipak amaterski klub. Sada moramo razmišljati kako se logistički i tehnički posložiti da nam sve to funkcionira kao i do sada. Preustroj je apsolutno prioritet u ovom trenutku. Isto tako moramo napraviti nove projekcije budžeta, još uvijek ne znamo što nas u tome čeka. U idućih desetak dana moramo složiti projekciju budžeta i krenuti prema tome kako ga i ostvariti.


Otočno gospodarstvo


Koliko mislite da je neophodno podignuti budžet u odnosu na postojeći kako biste mogli nesmetano odraditi iduću drugoligašku sezonu?


– Nemam još ideju o tome jer o tome ovisi puno toga. Klubovi Druge NL igraju s različitim budžetima, a puno toga ovisi o mikrolokaciji, o tome kakav je kadar… Mi kao otočni klub sigurno ne možemo računati na manje budžete kao klubovi iz velikih gradova jer oni imaju značajno manje troškove. Morat ćemo značajno korigirati budžet. Koliko će to biti, još ne znamo, ali svjesni smo toga i idemo u to.


Vjerojatno u svemu tome računate i na značajniju pomoć lokalne samouprave i otočnog gospodarstva?


– Nama je jedan od ciljeva bio, kada smo preuzeli vođenje kluba, dodatno pokrenuti i povezati društveni, sportski i gospodarski život na otoku i u gradu Krku. Dakle, na način da svi dišu uz NK Krk. Ustrajat ćemo na tome i dalje. Jasno je da se aktualni ugovor s lokalnom zajednicom i sponzorima ne mogu mijenjati do kraja godine.


Morat ćemo napraviti jaču sinergiju s otočnim gospodarstvom koja je sada realno jako mala i tu vidimo najveću dodanu vrijednost za naš budžet. Lokalna samouprava, Grad Krk, nam je već maksimalno izašla u susret i mi kao najbrojniji sportski klub na otoku imamo i najveći doprinos grada. Međutim, to je možda 15 ili 20 posto od onoga što nam je potrebno. Moramo se u cijelosti okrenuti poslovnoj zajednici na otoku.


Domaćinstvo na Kantridi


U dobrim ste poslovno-sportskim odnosima s Osijekom, tu je i Rijeka. Očekujete li neku igračku pomoć s tih dviju prvoligaških adresa?


– Natjecateljski smo jako daleko za prvoligaše. Osijek ukida drugu ekipu, a osim toga, daleko smo im u zemljopisnom smislu. Moguća je neka suradnja, ali ne možemo računati na neku dugoročnu i stalnu suradnju. Ipak smo dvije lige ispod njih. Najveću sinergiju vidim s klubovima iz regije. I do sada smo, primjerice, s Orijentom imali kvalitetnu suradnju na planu razmjene igrača. Tu očekujem najbolju i najkorektniju suradnju. Što se Rijeke tiče, oni imaju suradnju s Orijentom u Prvoj, odnosno Grobničanom u Drugoj NL, tako da ne znam ima li tu prostora za nešto dodatno. Idemo svojim putem, možda je najbolje da ne računamo ni na koga previše pa se onda možemo sami uhvatiti ukoštac s problemima.


Na stadionu SRC Josip Uravić u tijeku su radovi bez čijeg dovršetka nećete moći domaće utakmice igrati na svojem travnjaku?


– Radovi su svakodnevni. Imamo problema s izvođačima, to ide jako sporo, pogotovo sada u ljetnim terminima. Trudimo se sve dovršiti na vrijeme, što je neophodno za dobivanje licence za igranje na našem stadionu. Razgovarao sam s Josipom Breznim iz HNS-a i dogovorili smo da, ukoliko ne stignemo dovršiti radove do prvoga kola, prvih nekoliko utakmica odigramo na Kantridi u kontra terminu od Opatije – rekao je Šikljan.