Proslavljeni hrvatski nogometaš

Predsjednik Hrvatskog sabora uputio sućut obitelji Slavena Zambate

Hina

Slaven Zambata

Slaven Zambata

Sjajni sportski rezultati gospodina Zambate neka ostanu trajan poticaj svim budućim nogometnim naraštajima u Hrvatskoj - napisao je u poruci sućuti Jandroković



ZAGREB Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji proslavljenog hrvatskog nogometaša Slavena Zambate koji je preminuo u četvrtak u 81. godini.


“Poštovana obitelji Zambata, s velikom sam tugom primio vijest da nas je napustio gospodin Slaven Zambata. U ime Hrvatskoga sabora i osobno izražavam vam najiskreniju sućut,” stoji u brzojavu predsjednika Sabora.


“Gospodin Slaven Zambata ostat će u trajnom sjećanju kao jedan od najvećih hrvatskih nogometaša koji je tijekom svoje karijere pridonio brojnim sportskim uspjesima nogometnog kluba Dinamo. Svojim velikim talentom, igračkim kvalitetama, motiviranošću, borbenošću i sportskom strašću dao je velik doprinos razvoju i promociji nogometa i sporta uopće.




Sjajni sportski rezultati gospodina Zambate, s odigranim mnogobrojnim utakmicama u Dinamu, s četiri osvojena Kupa, a posebno osvajanje Kupa velesajamskih gradova kao kapetan Dinama te 31 nastupom za reprezentaciju bivše države,  neka ostanu trajan poticaj svim budućim nogometnim naraštajima u Hrvatskoj. Primite još jednom, poštovana obitelji Zambata, izraze iskrene sućuti, stoji u poruci sućuti Gordana Jandrokovića.