GIANNI INFANTINO

Predsjednik FIFA-e o održavanju Svjetskog prvenstva svake dvije godine: “Ne odbacujemo ideju, želimo čuti igrače”

Hina

GIanni Infantino/Foto REUTERS

GIanni Infantino/Foto REUTERS

„Proučavamo kalendar i savjetujemo se sa svima. Dakako, u svemu tome prvenstveno želimo čuti glas samih protagonista, odnosno, igrača i trenera. Ništa ne bih želio u startu odbaciti kao ideju“, rekao je Infantino.DOHA Predsjednik Međunarodne nogometne organizacije Gianni Infantino otvorio je nekoliko intrigantnih tema na sastanku u Dohi.


Naime, Infantino i čelnici FIFA-e nalaze se u Dohi gdje nogometna organizacija provodi dio vlastite studije o tome koliko je izvedivo i praktično održavanje Svjetskog prvenstva svake dvije godine.


Premda je takva ideja vrlo brzo dobila brojne suparnike (od članova Europske nogometne organizacije, Međunarodnog olimpijskog odbora…) Infantino je izjavio:
„Proučavamo kalendar i savjetujemo se sa svima. Dakako, u svemu tome prvenstveno želimo čuti glas samih protagonista, odnosno, igrača i trenera. Ništa ne bih želio u startu odbaciti kao ideju“, rekao je Infantino.


Brojni suparnici ovakve ideje prvenstveno ne žele od nečega „posebnoga kao što je Svjetsko prvenstvo i zato se, kao i Olimpijske igre, održava svake četiri godine“ učiniti nešto „posve obično“.


Uz ovu temu Infantino je spominjao i natrpanost nogometnog kalendara te sve veću isprepletenost klupskih i reprezentativnih obaveza.


„Previše je besmislenih utakmica i sadašnji kalendar je dosegnuo neke limite. Ovakav raspored je neodrživ. Moramo imati jedinstven sustav koji će smisleno razlučivati klupske od reprezentativnih utakmica“.