PREMIJER LIGA RUKOMETAŠA

Pravovremeno buđenje: Zamećani slavljem nad Trogirom zaključili prvi dio premijerligaškog nadmetanja

Igor Duvnjak

Damir Vučko/Foto: M. LEVAK

Damir Vučko/Foto: M. LEVAK

Zamećani su ušli u utakmicu pomalo pospano u obrani što su gosti iskoristili u uvodnim minutama, no Riječani su se pravovremeno trgnuli.



RIJEKA Utakmica 7. kola Paket24 Premijer lige rukometaša Zamet – Trogir 33:29 (17:15). Centar Zamet. Gledatelja 100. Suci: Gubica (Višnjevac) i Milošević (Osijek).


ZAMET: Vučko 3 (2), Živković, Ljevar 2, Njegovan 5, Milih 2, Islamović 3, Sorić, Tomaš 6, Viskić, Mrakovčić 3, Devčić 1, Pikec 3, Kvastek 5, Perkov.
TROGIR: Baković, Barić 1, Špika 2, Radnić 9 (4), Ljubica, Piteša 4, Milat, Maričić 2, Brkan, Smoljo 3, Bradarić-Šljujo 1, Trivković 7.
Isključenja: Zamet 8, Trogir 4 minuta. Sedmerci: Zamet 2 (2), Trogir 4 (4).


Rukometaši Zameta nakon bjelovarskog poraza reagirali su domaćom pobjedom, punim pogotkom nad gostima iz Trogira, Tomislav Kvastek i društvo slavljenički su okončali prvi dio premijerligaškog nadmetanja. Zamećani su ušli u utakmicu pomalo pospano u obrani što su gosti iskoristili u uvodnim minutama, no Riječani su se pravovremeno trgnuli.




Dalmatinci su bolje ušli u utakmicu, toliko da su za nepune četiri minute odmaknuli na 3:1. Usprkos dvama odličnim obranama Sorića njegovi suigrači nisu hvatali pravi ritam, a kada je Maričić povećao na 6:3 u 9. minuti domaći trener Igor Marijanović je pozvao minutu odmora.


Domaća zona 6-0 je međutim i dalje bila papirnata te su gosti i koncem prve trećine igre bili u prednosti. Ipak, tko čeka, dočeka, Kvastek je u 21. minuti ostvario prvo izjednačenje pogodivši s igračem više za 11:11 da bi odmah potom Marko Mrakovčić produžio domaću seriju na 4:0 i Riječanima donio prvo vodstvo – 12:11. Domaćini nisu popuštali, Tomaš je dvama golovima u seriji 3:0 domaće odmaknuo na 17:14, a gosti do odmora neznatno umanjili štetu.


I počekom nastavka domaći, iza kojih je stajao budni vratar Viskić, nastavili su održavati dva-tri koraka prednosti dok se okončavala i druga trećina dvoboja. Poslije tri četvrtine utakmice Zamećani su čuvali istu prednost, Tomaš je pogodio za 25:22. Kada je Pikec iz kontre u 51. minuti pogodio za 28:25, Zametu se smješkala pobjeda, za njega je radilo i vrijeme na semaforu.