Sastanak na otoku

Poznati su stadioni na kojima bi se mogla nastaviti Premier liga, datum novog početka je simboličan

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS



LONDON Gotovo 15 sati trajao je posljednji sastanak 20 klubova Premier lige na kojem se razgovaralo o scenariju nastavka prvenstva, odnosno igranju na neutralnim stadionima. Preciznije na osam do 10 stadiona. Zadano je nekoliko rokova, prvi je 18. svibnja kada bi se trebalo početi s normalnim treninzima dok je nastavak prvenstva simbolično zamišljen na dan kada je trebao početi EURO – 12. lipnja.


U iduća dva tjedna trebali bi se precizno odrediti svi stadion na kojima će se igrati, a pritom će se tražiti mišljenje policije jer postoji bojazan da bi se oko stadiona mogli okupljati navijači. Jasno, kako bi se to spriječilo nastojat će se pronaći stadionu koji nisu u zagušenim urbanim sredinama.


Navodno su prvom planu stadioni Brightona i Southamptona na južnoj obali, potom stadioni West Hama i Arsenala u Londonu, zatim Leicestera, Aston Ville, Old Trafford, Etihad, Wembley i Park St. George. Pritom će se paziti da niti jedan klub ne uživa prednost domaćeg terena.




U četvrtak je sastanak Vlade na kojem se očekuje odluka o ukidanju dijela mjera, a dan kasnije trebali bi se ponovo sastati predstavnici klubova.