Paolo Marinelli

Povratnik u momčad riječkog lidera uoči drugog susreta s Goricom: “Vjerujem da ćemo sutra osigurati finale”

Katarina Blažević

PRIVESTI POSAO KRAJU - Paolo Marinelli/Foto V. KARUZA

PRIVESTI POSAO KRAJU - Paolo Marinelli/Foto V. KARUZA

Moramo odmah prelomiti utakmicu i ne dopustiti protivniku preveliko približavanje - kaže Marinelli



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 kao prvi favoriti i lideri Prve lige očekivano su slavili u prvom susretu polufinala doigravanja za prvaka. Na Kozali je pala Gorica, a već sutra od 16 sati gostuju u Velikoj Gorici gdje mogu izboriti finale, s obzirom da se igra na dvije pobjede.


Marjan Čakarun predvodio je Riječane do pobjede s učinkom koji je bio vrlo blizu »triple-doubleu« (23 poena, 10 skokova i šest asistencija), ali dobro je svoju ulogu na parketu odradio i povratnik u momčad, Paolo Marinelli. Riječki razigravač vratio se nakon dvomjesečne pauze zbog ozljede, ali sada je protiv Gorice s 14 poena i 11 asistencija odigrao za njega prepoznatljivu partiju.


– Osjećam da mi zglob nije na sto posto, prošlu utakmicu s Omišem nisam još bio dobar, ali sada sam se uz treninge malo podignuo i to bolje odradio. Zglob nije još kako treba, ali uspijevam odigrati i dati doprinos. Dobro sam odigrao, moram biti zadovoljan jer smo i pobijedili. To je na kraju najbitnije – govori Paolo Marinelli.




Iako se Kvarner odvojio na »plus 17« u trećoj dionici, gosti su uspjeli smanjiti na razliku od samo pet poena u posljednjoj četvrtini.


– Možda na kraju rezultat nije toliko realan. Nekim našim pogreškama smo ih bezveze vratili u igru. To smo dan nakon utakmice i analizirali, shvatili smo da moramo poboljšati taj dio i da ne smijemo opet to dopustiti. Ali, na kraju smo mirno završili utakmicu, nije bio egal i to je najvažnije. Za neke stvari imamo mjesta za napredak. Moramo odmah prelomiti utakmicu i ne dopustiti protivniku preveliko približavanje.


Kvarner će sutra pokušati završiti posao i odmah se okrenuti pripremama za finale u kojem bi, kako stvari stoje, trebale zaigrati i osječke Vrijednosnice. Naime, Osječani su nadigrali Samobor s uvjerljivih 99:69 te su favoriti i na gostujućem terenu.


– Nadam se da ćemo to riješiti u Velikoj Gorici, samo treba razmišljati korak po korak. Sada svaku utakmicu gledamo da dobijemo. Vjerujem u nas i mislim da možemo pobijediti. Iako, ne bih podcjenjivao Goricu jer oni imaju dobre individualce koji su igrali i Premijer ligu, a sada će igrati i na svojem terenu. Nemaju što izgubiti. Ne smijemo ući s razmišljanjem da ćemo to lako odraditi, ali vjerujem da ćemo slaviti – zaključio je Marinelli.