POJAČANJE PRED EURO

Povratak u reprezentaciju: Vedran Ćorluka odlazi u igračku mirovinu, bit će pomoćni trener Zlatka Dalića

Portal Novi list

Vedran Ćorluka/Foto: Reuters

Vedran Ćorluka/Foto: Reuters

"Jako sam sretan što će Vedran biti s ekipom. Siguran sam da će osoba poput njega ujediniti momčad i da će pomoći mladim igračima", rekao je Šuker.



RIJEKA Bivši hrvatski reprezentativac i aktualni kapetan Lokomotiv Moskve Vedran Ćorluka bit će pomoćnik izborniku Vatrenih Zlatku Daliću na predstojećem Europskom prvenstvu, prenosit ruski Sport24.


Tu je vijest obznanio predsjednik HNS-a Davor Šuker u intervju za spomenuti ruski portal.


“Vedran je imao fenomenalnu karijeru u nacionalnoj momčadi. Zbog toga smo odlučili da će biti asistent Zlatku Daliću na Europskom prvenstvu. To je naša zajednička odluka. Jako sam sretan što će Vedran biti s ekipom. Siguran sam da će osoba poput njega ujediniti momčad i da će pomoći mladim igračima”, rekao je Šuker.




Ova vijest, naravno, znači i da će Ćorluka na kraju sezone okončati igračku karijeru. Nagađalo se da bi karijeru mogao nastaviti u moskovskom Dinamu, no 35-godišnji Ćorluka očito je odlučio da je dosta. U reprezentaciju će doći kao zamjena za Ivicu Olića, koji je nedavno postao glavnim trenerom moskovskog CSKA.


Podsjećamo, Ćorluka se od nacionalnog dresa oprostio nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine, gdje je Hrvatska osvojila srebrnu medalju.