IVANA MARTINČIĆ

Povijesni dan za Prvu HNL: na utakmici između Gorice i Dragovoljca pravdu će dijeliti sutkinja

Portal Novi list

Ivana Martinčić/Foto: PIXSELL

Ivana Martinčić/Foto: PIXSELL

- Veliki je to dan za Ivanu Martinčić, ali i za kompletan HNS. Rekao sam u puno navrata da želimo ići u korak sa svijetom po svim pitanjima, a ovo je samo jedan od načina da to konkretno i pokažemo - rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.



RIJEKA Petak će za Prvu HNL biti povijesni dan – utakmica između Gorice i Hrvatskog dragovoljca, koja počinje u 20 sati, bit će zapamćena kao premijerni nogometni prvoligaški susret u Hrvatskoj koji će voditi glavna sutkinja.


Riječ je o 36-godišnjoj Ivani Martinčić, sutkinji iz Koprivnice koja je na međunarodnoj sceni još od 2014. godine.


Dosad je sudila završnicu Europskog prvenstva za nogometašice do 19 godina, a 2015. godine završnicu EP-a za igračice do 17 godina. Martinčić još je u lipnju prošle godine bila četvrti sudac na utakmici Hajduk – Varaždin, a sada će konačno biti i u glavnoj ulozi.




– Veliki je to dan za Ivanu Martinčić, ali i za kompletan HNS. Rekao sam u puno navrata da želimo ići u korak sa svijetom po svim pitanjima, a ovo je samo jedan od načina da to konkretno i pokažemo. Širimo vidike svakog dana, pokazujemo našim susjedima, ali i mnogima u Europi da radimo na svim poljima, a naravno da je Ivana svojim radom zaslužila takvu priliku. Vjerujem da će njezin uspjeh potaknuti mnoge, pa i nas u HNS-u, da ženskom nogometu u Hrvatskoj svi zajedno damo više pozornosti – rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić, a prenose Sportske novosti.