Vaterpolo

Poraz Primorja EB u prvom ogledu za 6. mjesto Premier Regionalne lige. Koban rulet peteraca

Igor Duvnjak

Darko Brguljan/Foto M. LEVAK

Darko Brguljan/Foto M. LEVAK

U petercima je za riječke kapice uspješan bio Darko Brguljan, dok Niko Čubranić i Fabio Crippa nisu iskoristili svoje šanse



RIJEKA Prva utakmica za poredak od 6. do 8. mjesta Premier Regionalne lige vaterpolista: Primorje Erste bank – Radnički 14:16 – 5m (3:5, 4:1, 3:2, 2:4, 2:4 – 5m). Peterci: 12:13 M. Janković, 13:13 Brguljan, 13:14 P. Janković, N. Čubranić – Virijević brani, 13:15 Stanojević, Crippa promašaj, 14:15 Ti Riele, 14:16 Šulc. Bazen na Kantridi. Gledatelja: 300.


PRIMORJE ERSTE BANK: M. I. Čubranić, L. Babić, Doknić, Tončinić, Brubnjak, Brguljan 5, N. Čubranić 3, K. Babić 3, Burburan, Te Riele 3, Crippa, Paparić, Jurić, Vuković.


RADNIČKI KRAGUJEVAC: Virijević, Kojić, Stanojević 4, F. Janković 1, Tsvetanov, Gavrilović, Adeišvili, Dadvani 3, M. Janković 2, Vićković, Šulc 5, Pljevančić 1, Todorovski, Antić.




Vaterpolisti Primorja Erste bank poraženi su od Radničkog iz Kragujevca u prvoj utakmici za poredak od šestog do osmog mjesta nakon ruleta peteraca i regularnog rezultata 12:12. U petercima je jedino za riječke kapice uspješan bio Darko Brguljan, dok Niko Čubranić i Fabio Crippa nisu iskoristili svoje šanse u konačnici za 14:16 za goste.


Kragujevčani su zaplivali i zapucali munjevito na samom startu, toliko da je Filip Janković s društvom odmaknuo Riječanima čak tri zaveslaja, a da nije bila odigrana niti polovina prve četvrtine. Riječani su nastojali kako tako odgovoriti gostujiućem “blitz” u vodi, ali kako god da su riješili enigmu postizanja pogotka, nisu još uvijek znali kako sačuvati mrežu.


Mauro Ivan Čubranić kapitulirao je, naime, pet puta u osam minuta te je sa suigračima na prvi odmor otišao s dva gola zaostatka. Brat mu Niko je pogodio cilj odmah početkom nastavka, dovoljno da riječke “kapice” svedu zaostatak na minimum. Lov za Kragujevčanima potrajao je tek nekih par minuta, sve dok Karlo Babić nije realizirao akciju s igračem više i svojim drugim uzastopnim golom ostvario prvo izjednačenje – 6:6. Pozitivan domaći trend potvrdio je Niko Čubranić sedam sekundi do “velikog odmora”, kojeg su domaćini dočekali s prednošću 7:6.


I u trećoj četvrtini domaći je napad koristio povoljan vjetar kojim je stalno odmicao za zaveslaj da bi Nizozemac Kas Te Riele uspio udvostručiti tu prednost, njegova ljevica je donijela domaćinima vodstvo od 10:8 uoči posljednje četvrtine, koja je međutim ispala porazna po Primorjaše.


U tom posljednjem činu predstave priređen je pravi vatromet golova u kojem se međutim skroz “opržila” riječka obrana koja je kapitulirala čak osam puta u samo osam minuta igre. Grmljavina koja je nagovijestila tu kišu po mreži Primorjaša bila je početna serija Radničkog čak 3:0 kojom je gostima naravno uspio znatni rezultatski preokret.


Šulc u dva navrata i Stanojević okrenuli su omjer, toliko da je na semaforu zasvijetlilo 10:11, što je najavljivalo uzbudljivo nadmetanje u samoj završnici. Koliko su se domaćini god trudili ostvariti “ispravak krivog navoda”, bilo je očito da im kola polako klize nizbrdo već samom činjenicom što su se teško uspijevali obraniti. Te Riele je uspio ostvariti izjednačenje (12:12) nakon čega je sve otišlo na rulet peteraca.