Potraga

Popunjavanje mjesta sportskog direktora prioritet prijelaznog roka na Rujevici: Mišković još razmišlja o strancu, ozbiljan kandidat i Kepčija

Denis Frančišković

BRZO BI SE PRILAGODIO – Ivan Kepčija/Foto PIXSELL

BRZO BI SE PRILAGODIO – Ivan Kepčija/Foto PIXSELL

Dva Ivana, Kepčija i Mance već su se susretali na travnjaku na suprotnim stranama nekad davno, ali karijere su ih odvele do toga da se službeno upoznaju u vrijeme kad je Legija od Rijeke kupovala Marka Vešovića. Tu su stekli povjerenje i profesionalni odnos



RIJEKA Pomalo neočekivano prijelazni rok na Rujevici umjesto potrage za igračkim pojačanjima pretvorio se u potragu za novim sportskim direktorom! Srećko Juričić opet je »u sedlu«, zajedno s Ivanom Manceom bit će »premosnica« stručne klupske operative dok se na Rujevici ne ukaže novi direktor.


No niti tada neće biti sve brzo gotovo, novom čovjeku od povjerenja Damira Miškovića na osjetljivoj klupskoj poziciji trebat će vremena da »pohvata konce« operativno-menadžerskog posla. Pogotovo ako bude riječ o strancu na čemu inzistira sam prvi čovjek kluba. Istina, dobar dio prijelaznog roka u smislu pripreme ulaznih transfera zasigurno je već odradio i sam Mance. Višemjesečni je to posao praćenja i razgovora koji se obično uvijek oduže, a i često propadnu. Sve dok igrač ne osvane na Rujevici i stavi potpis na vjernost Bijelima.


Poželjna destinacija


Na Rujevici tvrde da zasad nemaju »konačno rješenje«, ali teško je u to vjerovati jer je uprava uvijek znala brzo i kvalitetno reagirati, ali i pripremiti teren za neke stvari. Posebno u kriznim situacijama. To se ponajbolje vidjelo kod angažmana trenera, prvo Matjaža Keka, potom Igora Bišćana, nakon kojeg je klub odmah imao »asa u rukavu« u Simonu Rožmanu. A i odmah po njegovu odlasku brzo je pronađeno kvalitetno rješenje u Goranu Tomiću.




Istina, Rijeka je stvorila posljednje desetljeće pod Miškovićem sa svim učinjenim po pitanju rezultata, ali i organizacije i vizije kluba jako dobar imidž, a igračima postala vrlo poželjna sredina. Pa tako i trenerima. Jednako zasigurno vrijedi i za buduće sportske direktore.


Od domaćih imena kao najozbiljnije ime zasad figurira Ivan Kepčija. Rođeni Porečanin koji sada živi u Zaprešiću bio je dosad sportski direktor Legije i Hajduka. Ima solidne reference za upražnjeno mjesto.


Nekad je bio igrač porečkog Jadrana gdje je i započeo trenersku karijeru u omladinskoj školi 2004. godine. Nakon toga je otišao u SAD gdje je boravio desetak godina i radio kao trener i tehnički direktor San Ramona. Radio je i u Akademiji Dinama, bio pomoćni trener Ferdi Milinu u U-19 vrsti kada je i trener vratara bio Gojko Mrčela, a nakon toga bio sportski direktor Legije iz Varšave te potom Hajduka u mandatu Marija Stanića.


Puno poveznica


Kepčija nije čovjek od guranja po medijima i stručnjak željan promocije, ali kako ističe, »čast mu je biti kandidat za sportskog direktora kluba kao što je Rijeka«. Veliki plus mu je i što sa sadašnjom klupskom garniturom ima jako dobre odnose, Riječani poznaju njega, on Riječane. Kepčija i Mance već su se susretali na travnjaku na suprotnim stranama nekad davno, ali karijere su ih odvele do toga da se službeno upoznaju u vrijeme kad je Legija od Rijeke kupovala Marka Vešovića. Tu su stekli povjerenje i profesionalni odnos.


Kepčija je osoba koja jako dobro poznaje HNL, zahtjeve riječke sredine i mentalitet. Nije naodmet spomenuti da dobro poznaje i Vjekoslava Miletića i Željka Rukavinu, kao i njihov rad. Rukavina mu je svojedobno bio i trener u Jadranu, njemu i bratu Marku. Puno je poveznica Rijeke i Kepčije. I prilagodba bi vjerovatno bila brza i bezbolna. Na potezu je Mišković…