KVALIFIKACIJSKI TURNIR U DEBRECENU

Ponovni susret Hrvatske s Crnom Gorom, Bijač: “Vjerujem da imamo kvalitetu i da ćemo izboriti polufinale”

Hina

Marko Bijač/Foto PIXSELL

Marko Bijač/Foto PIXSELL

"Ako odigramo najbolje što možemo, očekujem da ćemo izboriti polufinale i plasirati se na finalni turnir Svjetske lige u Gruziji", rekao je hrvatski čuvar mreže.



DEBRECEN Hrvatska vaterpolska reprezentacija u srijedu je doputovala u mađarski Debrecen koji je domaćin europskog kvalifikacijskog turnira Svjetske lige, a prvi suparnik izabranicima Ivice Tucka je Crna Gora, u dvoboju koji je na rasporedu u petak s početkom u 18.30 sati.


“Mislim da smo se dobro pripremili za ove tri utakmice koje nas očekuju. Sam turnir je bitan kako bi uvidjeli na čemu još trebamo raditi prije no što u veljači odemo na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Rotterdamu, koji je za nas trenutno najbitniji”, izjavio je uoči nastupa u Debrecenu vratar hrvatske reprezentacije Marko Bijač.


“Već u prvoj utakmici nas očekuje uvijek neugodna Crna Gora. Vjerujem da imamo kvalitetu pa ukoliko odigramo najbolje što možemo očekujem da ćemo izboriti polufinale i plasirati se na finalni turnir Svjetske lige u Gruziji”, rekao je hrvatski čuvar mreže.




Bit će to ponovni susret hrvatskih i crnogorskih vaterpolista na mađarskom tlu nakon godinu dana, kad je hrvatska reprezentacija na Europskom prvenstvu u Budimpešti nadigrala južne susjede u skupini (11:10), a potom izgubila u utakmici za treće mjesto (9:10).


U slučaju pobjede nad Crnom Gorom Hrvatska će u subotu u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Mađarska – Italija. Plasman u polufinale donosi i mjesto na završnom turniru Svjetske lige koji bi trebao biti održan od 26. lipnja do 2. srpnja u gruzijskom glavnom gradu Tbilisiju, a na koji će se plasirati četiri najbolje reprezentacije iz Debrecena.