Treća HNL Zapad

Pomorac 1921 nadigrao Vinodol u derbiju koji je pratio i ministar Butković, Lapić dvostruki strijelac

Valentina Prokić

VELIKO SLAVLJE - Pomorac 1921 deklasirao je drugoplasirani Vinodol/Foto V. KARUZA

VELIKO SLAVLJE - Pomorac 1921 deklasirao je drugoplasirani Vinodol/Foto V. KARUZA

Vinodol ima dva tjedna odmora pa može kvalitetno konsolidirati redove do derbija u Krku, jer ako budu protiv Otočana igrali kao jučer, mogli bi se provesti još lošije



KOSTRENA Utakmica 10. kola Treće HNL Zapad: Pomorac 1921 – Vinodol 4:0 (2:0). Igralište u Žuknici. Gledatelja: 100. Sudac: Mateo Čalić (Marčana) 6. Pomoćnici: Milković (Viškovo) i Salaj (Rijeka). Strijelci: 1:0 Lapić (18′), 2:0 Mendrila (37′), 3:0 Lapić (58′), 4:0 Lončar (87′). Žuti kartoni: Babić, Lončar, Sobotinčić (Pomorac 1921), Kosić, Belobrajdić (Vinodol).


POMORAC 1921: Nicoletti 7,5, Leko 6, Matijević 6, Nedić 6, Babić 6, Žeželj 6, Sobotinčić 6 (od 64′ Dorčić 6), Pintarić 6,5 (od 64′ Lončar 6), Lapić 7 (od 74′ Dundović -), Rumora 6, Mendrila 7 (od 80′ Frigan -).


VINODOL: Baričević 6, Brdar 6, Kosić 5 (od 57′ Lenac 5), Barac 5, Peričić 5,5, Bogdanić 5,5 (od 71′ Buljat 5), Grbac 5, Malkić 5 (od 57′ Dedić 5,5), Tomić 5,5, Belobrajdić 5, Buršić 5 (od 82′ Tonković -).




Nogometaši drugoplasiranog Vinodola prošli su kao bosi po trnju kroz Žuknicu. Pomorac 1921 im je uzeo mjeru i “sprašio” ih natrag u Novi s čak četiri gola u mreži. Sreća da Vinodol ima dva tjedna odmora, tako da može kvalitetno konsolidirati redove do derbija u Krku, jer ako budu protiv Otočana igrali kao jučer, mogli bi se provesti još lošije.


Od samog početka utakmice nogometaši Pomorca 1921 pokazali su tko je gazda u Žuknici te je bilo sasvim jasno kako su minute tekle da će Vinodol teško do bodova. Sobotinčić je već u 6. minuti iskosa s desne strane pogodio stativu. Uslijedila je “mrtva” šansa Rumore u 17. koju su propustili riješiti braniči gostiju, ali ju je blokirao vratar Baričević, najbolji igrač Vinodola u prvom dijelu. No, minutu kasnije Kostrenjani dolaze u vodstvo zahvaljujući Lapiću, koji je na najbolji mogući način iskoristio ubacivanje Rumore te iskosa s 13 metara zatresao mrežu – 1:0.


Gosti su ubacili u višu brzinu, ali domaći su uspješno odolili pritisku. Sjajnu priliku imali su u 29. minuti igrači Vinodola, no Belobrajdić je zakasnio na precizan ubačaj Bogdanića. Minutu kasnije idealnu priliku je prokockao Buršić, koji je neometan promašio cijeli gol iz blizine. Na drugoj strani pred vratarom Baričevićem našao se Mendrila u 31. minuti nakon što je izigrao Kosića i Brdara, ali iskusni vratar je obranio udarac.


NA TRIBINAMA – Ministar Oleg Butković


Dobra igra domaćih okrunjena je novim golom u 37. minuti. Pintarić se sjurio prema vrataru Vinodola, koji mu “ulazi” u šut, a Mendrila odbijenu loptu posprema u mrežu – 2:0. U sudačkoj nadoknadi Vinodol je mogao smanjiti. Tomić je ubacio iz Kornera, Buršić spustio za Barca, koji s tri metra gađa domaćeg vratara Nicolettija. I Kostrenjani su mogli povećati vodstvo u nadoknadi, ali je Baričević obranio novi pokušaj Mendrile glavom s četiri metra.


U nastavku Vinodol je igru preselio na domaću polovicu, a Pomorac 1921 je vrebao svoju priliku iz kontri. U 55. minuti Mendrila je izbio pred Baričevića, koji još jednom brani. Tri minute kasnije Lapić povećava vodstvo na 3:0 udarcem s 14 metara. Baričević i Barac nisu reagirali, iščekujući suca da svira prekršaj, jer je jedan igrač ležao na travi, no od prekida nije bilo ništa već je sudac samo pokazao na centar.


Uslijedile su minute koje su u potpunosti pripale vrataru Nicolettiju, koji je zaustavio pokušaj Dedića (65′), zatim Brdara (70′), a potom u 72. minuti je obranio i jedanaesterac kolegi vrataru Baričeviću.


Pomorac 1921 konačnih 4:0 postavio je u 87. minuti, kada su se Barac i vratar Baričević sudarili izvan kaznenog prostora, a Lončar lagano s loptom ušetao u prazan gol.