Danas s Furnirom

Pomlađeni Škrljevčani otvaraju novu sezonu HT Premijer lige: “Ova mladost dat će sve od sebe na terenu”

Valentina Prokić

SEZONA IZAZOVA - Vigo Bart, Damir Rajković. Vice Sep, Davor Vučak i Mario Rajčić/Foto V. PROKIĆ

SEZONA IZAZOVA - Vigo Bart, Damir Rajković. Vice Sep, Davor Vučak i Mario Rajčić/Foto V. PROKIĆ

Motiv imamo, ali nemamo iskustva. No, ova mladost će dokazati da može igrati Premijer ligu, dat će sve od sebe i ginut će na terenu - kaže trener Damir Rajković



MAVRINCI Košarkaši DepoLink Škrljeva danas otvaraju novu sezonu HT Premijer lige domaćom utakmicom protiv Furnira (19 sati) na kojoj je svoj dolazak najavio Aleksandar Petrović, sportski direktor HKS-a. Gotovo posve izmijenjenu momčad očekuje težak izazov budući da su samo dva igrača dosad igrala Premijer ligu, a ostatak momčadi sastavljen je od mladih, ambicioznih igrača koji tek trebaju dokazati svoju vrijednost na premijerligaškim parketima.


– Ovo je naša osma sezona u Premijer ligi, ali bit će po mnogočemu specifična. Nakon dugo godina u kojima smo imali postojanu momčad, odlučili smo sagraditi novu, mladu momčad s pretežno domaćim igračima s Kvarnera, uz nekoliko pojačanja na deficitarnim pozicijama – rekao je Vice Sep, predsjednik DepoLink Škrljeva.


Iako je mlada momčad, igrači su ambiciozni, vole košarku te su pokazali da vole težak radi i treniranje jer je to ono što ih čeka. Sredinom listopada kreće i Alpe Adria kup, novi inozemni izazov.


Obiteljski izlazak




– Cilj je da budemo stabilna sredina, da napredujemo, da ljudi redovito dolaze na tribine te da subota postane zajednički obiteljski izlazak u Mavrincima. Želimo kod kuće pobjeđivati te tako uloviti dobru poziciju, a koja će to biti, vidjet ćemo. Cilj je ulazak u Ligu 6 te prolaz skupine u Alpe Adria kupu – dodao je Sep.


Košarkaši Škrljeva ove sezone u svojem imenu nose dodatak DepoLink.


– Škrljevo je klub koji gaju trud, rad i entuzijazam, a budući da je to priča naše kompanije, odmah smo osjetili povezanost, tako da je odluka bila laka – rekao je Davor Vučak, član Uprave DepoLinka.


Gotovo cijeli izmjenjen roster momčadi znači izuzetno tešku sezonu jer će igračima trebati vremena za sazrijevanje i stjecanje iskustva.


– Trebat će vrijeme i puno rada da igrači zadovolje svoje, ali i ambicije kluba. Liga se razvodnila odlaskom kvalitetnih igrača u inozemstvo te će biti izuzetno izjednačena, što znači da će u svakoj utakmici trebati davati maksimum. Igrači pokazuju odanost radu, a iz treninga u trening izvedbe su sve bolje i bolje. Momčad nema stabilnost kao prijašnja, ali u perspektivi je ovo bolje za klub.


Motiv imamo, ali nemamo iskustva. Borili smo se s ozljedama tijekom priprema te nismo bili kompletni, što će biti kamen spoticanja. No, ova mladost će dokazati da može igrati Premijer ligu, dat će sve od sebe i ginut će na terenu. Liga je duga, puna zamki, ali mladi igrač radi pomak u ekipi i ja vjerujem u njih – poručio je trener Damir Rajković.


Usponi i padovi


Novi kapetan postao je Mario Rajčić koji je na Mavrincima već treću godinu.


– Hvala treneru na pruženoj prilici i ukazanom povjerenju. Bit će dosta uspona i padova tijekom sezone jer smo mlada momčad, bit će dobrih i loših trenutaka, ali ostavit ćemo srce na terenu. Rezultat zahtijeva strpljenje, ali imamo veliki prostor za napredak – mišljenja je Rajčić.


Vigo Bart, pristigao iz Kvarnera 2010, postao je dokapetan.


– Nemamo iskustva, ali iz utakmice u utakmicu bit ćemo sve bolji i bolji. Želimo opravdati svoje i klupske ambicije te se dokazati u Premijer ligi. Mislim da mogu doprinijeti ekipi, a trema nestane čim se stane na parket – rekao je Bart.