Biciklizam

Pogačar slavio na 17. etapi Tour de Francea, ali Danac još uvijek drži vodstvo u ukupnom poretku

Hina

Tadej Pogačar/Foto REUTERS

Tadej Pogačar/Foto REUTERS

Pogačar je 129.7 km dugačku brdsku dionicu od Saint Gaudensa do Peyragudesa prošao za tri sata, 25 minuta i 51 sekundu, no u vremenu pobjednika je prošao i drugoplsirani Vingegaard



PARIZ Slovenac Tadej Pogačar član momčadi UAE Team Emirates, pobjednik je 17. etape biciklističke utrke Tour de France, no vodstvo u ukupnom poretku i dalje drži Danac Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma).


Pogačar je 129.7 km dugačku brdsku dionicu od Saint Gaudensa do Peyragudesa prošao za tri sata, 25 minuta i 51 sekundu, no u vremenu pobjednika je prošao i drugoplsirani Vingegaard. Treće mjesto sa 32 sekunde zaostatka osvojio je Pogačarev momčadski kolega Amerikanac Brandon McNulty.


Za 23-godišnjeg Slovenca, branitelja naslova, ovo je bila deseta etapna pobjeda na Touru u karijeri, pri ćemu treća ove godine no uspio je “zaraditi” samo četiri sekunde, kolika je razlika između bonusa za prvo i drugo mjesto u etapi.




Ovaj put Pogačar je imao odličnu pomoć svojih kolega iz UAE Emirates teama, Mikel Bjerg i Brandon McNulty odradili su odličan posao. Vingegaard je ostao bez pomagača na završnom usponu, ali Pogačar nije imao snage za završne napade i nije se mogao osloboditi glavnog suparnika.


Danac je čak prvi napadao u zadnjih 300 metara, ali ga je Slovenac pretekao i upisao jubilarnu, desetu pobjedu.


U četvrtak je na rasporedu posljednja brdska, s iscrpljujućim usponom na Hautacam.


Četiri etape prije kraja utrke Vingegaard vodi s prednošću od dvije minute i 18 sekundi ispred Pogačara. Treći je Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) sa 4:56 minuta zaostatka.