Borba za Tokio

Počinju splitske kvalifikacije za nastup košarkaša na OI, Hrvatsku sutra očekuje okršaj s Petrovićevim Brazilom

Luka Medak

POSEBAN TURNIR - Roko Leni Ukić/Foto M. GRACIN

POSEBAN TURNIR - Roko Leni Ukić/Foto M. GRACIN

Turnir danas u Spaladium Areni otvaraju Njemačka i Meksiko u 16.30, u 20 sati igraju Brazil i Tunis, a Hrvatska će svoju prvu utakmicu igrati sutra u 20 sati protiv Brazila.



RIJEKA Danas u Splitu počinje Olimpijski kvalifikacijski turnir na kojemu će se šest reprezentacija boriti za putovnicu za Tokio, a među njima će biti i Hrvatska.


Momčadi su podijeljene u dvije skupine, gdje će nakon međusobnih dvoboja dvije izboriti polufinale, a samo će pobjednik turnira putovati u Tokio. U skupini A su Njemačka, Rusija i Meksiko, dok su u skupini B Tunis, Brazil i Hrvatska. Turnir danas u Spaladium Areni otvaraju Njemačka i Meksiko u 16.30, u 20 sati igraju Brazil i Tunis, a Hrvatska će svoju prvu utakmicu igrati sutra u 20 sati protiv Brazila.


– Pripremamo se već tri tjedna i uzbuđeni smo što turnir konačno počinje te se veselimo što smo domaćini. Ovo je velika prilika promocije košarke kod nas i tako pristupamo ovom turniru. Nemamo nikakvih imperativa i opterećenja, idemo iz dana u dan i iz utakmice u utakmicu pa ćemo vidjeti kamo će nas to dovesti. Sigurno da nam je velika želja plasirati se na Olimpijske igre i napravit ćemo sve što možemo da to i ostvarimo, ali treba imati na umu da isto žele i druge momčadi, tako da neće biti lako – rekao je na konferenciji za medije izbornik Veljko Mršić, koji je prije dva dana objavio popis od 12 igrača na koje će računati, a među njima se našao i Riječanin Antonio Jordano.




S konačnog popisa otpali su Toni Katić i Toni Perković pa će Hrvatsku uz Jordana u Splitu predstavljati Roko Leni Ukić, Roko Rogić, Mateo Drežnjak, Antonio Jordano, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Pavle Marčinković, Željko Šakić, Miro Bilan, Ante Toni Žižić, Darko Planinić i Luka Babić.


Na popisu su čak trojica igrača Splita, a ne treba spominjati da je jedan od njih i kapetan Roko Leni Ukić.


– Sretan sam što je domaćin Split, grad u kojem sam se rodio, zbog toga će mi ovaj turnir sigurno biti poseban. Što se navijača tiče, podrazumijeva se da je svaki zlata vrijedan i da bismo voljeli da je dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta. Svi smo u sezoni igrali pred praznim tribinama i mogu reći da je razlika kao dva različita sporta. Mjere su takve kakve jesu, tko može doći neka napravi sve što je potrebno da nam dođe dati podršku – zaključio je Ukić.