Na vrhu!

Pobjednice Lige prvakinja stigle u Rijeku: “Čekale smo samo ovo zlato, a ono pravo tek sad počinje”

Valentina Prokić

KONAČNO OSVOJENA LIGA PRVAKINJA - Tigrice s Mlake/Foto Facebook, KK Mlaka

KONAČNO OSVOJENA LIGA PRVAKINJA - Tigrice s Mlake/Foto Facebook, KK Mlaka

Svi su završili s kuglanjem, a nama ono pravo tek sad počinje. Nama u ligi su dvije, tri ekipe s kojima se možemo potući kako treba, sve ostalo je slabo. To zvuči žalosno, ali situacija u ženskom kuglanju, nažalost, nije baš dobra - kaže jedna od Tigrica s Mlake



RIJEKA Kuglačice Mlake konačno su osvojile Ligu prvakinja. Konačno, jer već neko vrijeme Tigrice pokušavaju preskočiti glavne protivnice njemačku Victoriu 1947 Bamberg i osvojiti taj jedini trofej koji je nedostajao u klupskoj vitrini.


– Dojmovi se još nisu skroz slegli, ali već je malo lakše. Zlato je doma i to je najvažnije, jer to je nešto što je nedostajalo klubu. Sve dosad smo osvojile osim Lige prvaka i čekale smo samo to. Victoria nam je najžešći rival, ali riješile smo ih. Bilo je jako teško, no uspjele smo – počela je priču kuglačica Mlake Valentina Gal, koja je odigrala jednu od ključnih uloga u finalnom dvoboju s Njemicama.


Gal je s Anamarijom Grdić igrala prvi par te su uspjele napraviti zalihu i malo olakšati suigračicama. No, utakmica je, bez obzira na to, ušla u infarktnu završnicu u kojoj je Milana Pavlic posljednjim hicem osigurala naslov.




– Sa mnom u paru je bila naša mlada nada Ančica, koja je trebala svoju protivnicu držati pod kontrolom i to je stvarno dobro odradila. Mislim da smo prvi par odradile dobar posao, tako da mogu ostale lakše disati. No, nekoliko puta je tijekom utakmice bilo infarktno. Na svima se vidi da nismo u pravoj formi, nismo se baš sve mogle pokazati u pravom svjetlu jer u ovom finalu su igrale dvije vrhunske ekipe te je uvijek u redu da je borba do zadnje kugle, inače ne bi bile najbolje – dodala je Gal.


Treći je ovo naslov pobjednica za Tigrice s Mlake u zadnjih šest mjeseci, nakon osvojenog Svjetskog kupa i domaćeg prvenstva, na red je došla Liga prvakinja.


NAPRAVILA ZALIHU NA OTVARANJU – Valentina Gal/Foto KK Mlaka, Facebook


Novi izazovi


– Uvijek postoji prostor za više i za napredak. Slijedi nam pojedinačno prvenstvo Hrvatske, gdje igramo svaka za sebe, ali branimo i ime svog kluba. Zatim dolazi Svjetsko prvenstvo, a većina nas je i u reprezentaciji tako da nas čeka još dosta treniranja i vježbanja. Nakon SP-a je domaći Kup treba i to još odraditi.


Do sredine lipnja smo u pogonu, nema vremena za odmor. Baš sam rekla treneru prije nekoliko dana kako su svima utakmice završene, lige su gotove i još prvoligašima ostaje samo Kup. Svi su završili s kuglanjem, a nama ono pravo tek sad počinje. Nama u ligi su dvije, tri ekipe s kojima se možemo potući kako treba, sve ostalo je slabo. To zvuči žalosno, ali situacija u ženskom kuglanju, nažalost, nije baš dobra – mišljenja je kuglačica Mlake.


Činjenica je da su Mlakarice u nešto slabijoj formi nego što su navikle. No, situacija je uzela danak i na kuglačicama.


– Sve ovo oko korone, pa kojekakve ozljede, uvijek netko nedostaje, ali baš doslovno uvijek. Onda su to problemi s treninzima i nismo na toj razini niti utrenirane kako treba, ali uspijevamo i trudimo se. To je vidljivo i na ostalim ekipama, nije samo kod nas, ali je baš jako izraženo. No, tu si pomoći ne možemo, već jednostavno preživjeti. Sada je situacija puno bolja nego što je bila jer ipak nam dozvoljavaju normalno treninge i utakmice, te bi se moglo reći da ide na bolje – dodaje Gal.


Odricanje


Valentina Gal je Koprivničanka koja je u kuglanje ušla sasvim slučajno.


– Završavala sam fakultet i bilo mi je dosadno. Kolegica s kojom sam se družila je kuglala u drugoligaškoj ekipi u Koprivnicu i nagovorila me da dođem. Nisam nikad mislila da bih mogla doći do tuda do kud sam došla, ali isplati se trenirati stvarno jako puno i odricati se jako puno toga. Život mi je posložen na način da subote nemam, jer su one rezervirane za kuglanje i taj dan zaboravljam apsolutno sve u svom životu. I obitelj sam posložila tako da uopće ne računaju na mene taj dan. Sve ostalo rasporedim ostale dane, čišćenje imam nedjeljom, tako funkcioniram i tako je posloženo u glavi. Kad dođe slobodna subota, ne znam kud bih sama sa sobom, jer nisam navikla biti doma taj dan – zaključila je Valentina Gal.