Treća NL Zapad

Pobjeda Kostrenjana protiv Buja, Rumora joker s klupe

Zlatko Horvat

Vid Milanović odlično je reagirao nakon udarca Marina Matkovića/Foto S. DRECHSLER

Vid Milanović odlično je reagirao nakon udarca Marina Matkovića/Foto S. DRECHSLER

Kostrenjani su iskoristili igrača više od 64. minute i pobjedom preskočili Buje na ljestvici. Spas je stigao s klupe, Andrej Rumora ušao je u igru u 59. minuti, dok je 13 minuta kasnije presudio



POMORAC 1921       1


BUJE       0


KOSTRENA Susret 17. kola Treće NL – zapad: Pomorac 1921 – Buje 1:0 (0:0). Stadion Žuknica. Gledatelja: 50. Sudac: Sandro Miličković (Rijeka) 6,5. Pomoćnici: Paolo Jakovašić (Opatija) i Dominik Salaj (Rijeka). Strijelac: 1:0 Rumora (72’). Žuti kartoni: Brkljača, Dorčić (Pomorac 1921), Krizmanić, Kalizan, Valenta (Buje). Crveni karton: Valenta (Buje, 64’).




POMORAC 1921: Nicoletti 7, Brkljača 6, Nedić 6, Sobotinčić 6 (od 82’ Šprem-Veljavečki -), Žeželj 6, Pintarić 6 (od 59’ Lončar 6,5), Lapić 6 (od 69’ Dorčić 6,5), Leko 6, Ende 6, Mendrila 6 (od 59’ Rumora 7), Matković 6,5 (od 82’ Šantek -).


BUJE: Milanović 6,5, Peroša 5,5, Šepić 5,5, Krizmanić 5,5, Vukelić 6, Bartulović 5,5 (od 76’ En. Šoškić -), El. Šoškić 5,5 (od 46’ Miličević 5,5), Kalizan 5,5 (od 64’ Bojić -), Fakin 6, Valenta 5,5, Ibrahimović 5 (od 68’ Stritar -).


Kostrenjani su iskoristili igrača više od 64. minute i pobjedom, nakon dvaju uzastopnih poraza, preskočili Buje na ljestvici. Spas je stigao s klupe, Andrej Rumora ušao je u igru u 59. minuti, dok je 13 minuta kasnije presudio.


Prvi su se zagrijali dlanovi gostujućeg vratara Milanovića, koji je loptu nakon Matkovićeva udarca u devetoj minuti uspio skrenuti u korner. Za novu prigodu domaćih morala se čekati 37. minuta, Matković je već savladao Milanovića, ali Šoškić je izbio loptu s crte. Gosti su jedinu pravu priliku imali u smiraju prvoga dijela. Ibrahimović je vjerojatno vidio loptu u mreži kada je jedan na jedan izašao pred Nicolettija, koji je majstorski reagirao i paradom spriječio vodstvo gostiju.


Nicoletti je efektno intervenirao i u 59. minuti, kada je Vukelić jednu brzu akciju gostiju okončao udarcem s ruba šesnaesterca, lopta je skrenula od bloka i padala baš pod prečku.


U 64. minuti gosti su ostali s igračem manje, Diego Valenta zaradio je drugi žuti karton. Molbe gostiju nisu urodile plodom. Samo dvije minute kasnije Lončar je petom s pet metara, okrenut leđima, pucao ravno u vratara. No, u 72. minuti za Milanovića nije bilo spasa. Matković je projurio lijevom stranom, zaobišao čuvara i krenuo prema golu. Ubacio je za Lončara, čiji je udarac Milanović uspio obraniti, ali lopta je došla točno na glavu Rumore, koji je pogodio donji kut – 1:0.


U završnici su gosti pokušali doći do boda. Nicoletti je odlično reagirao u 80. minuti nakon udarca Stritara s ruba kaznenog prostora. Bilo je puno panike u domaćoj obrani, ali bodovi su ostali u Žuknici.