BALKANSKI OKRŠAJ

Pobjeda Dallasa u sudaru Dončića i Jokića, Netsi bolji od Sixersa bez svojih najvećih zvijezda

Luka Medak

Luka Dončić/Foto: REUTERS

Luka Dončić/Foto: REUTERS

U dvoboju najboljeg slovenskog i srpskog košarkaša pobjedu je odnio Dončić, iako su obojica zabila 38 poena, a Netsi su bez Duranta i Irvinga pobijedili Sixerse, koji su dosad imali najbolji omjer u ligi.



RIJEKA Uzbudljiva NBA večer donijela nam je dvoboj između najboljeg slovenskog i najboljeg srpskog košarkaša. U utakmici koja je išla u produžetke, pobjedu nad Denver Nuggetsima Nikole Jokića odnijeli su Dallas Mavericksi Luke Dončića.


Dončiću je nedostajao jedan skok da ostvari svoj drugi “triple-double” sezone, imao je 28 poena, 9 skokova i 13 asistencija, ali zato mu je ovih 38 najveći broj koševa u sezoni. Zanimljivo, jednak broj zabio je i Nikola Jokić na drugoj strani, od čega čak 20 u drugom poluvremenu, čemu je prirodao i 11 skokova. Inače sjajni dodavač (gotovo 12 asistencija u prosjeku), Jokić je utakmicu začuđujuće završio sa samo 4 asistencije.


Brooklyn Netsi pomalo su iznenađujuće pobijedili 76erse, koji imaju najbolji omjer u ligi. Netsi su igrali u retro dresovima iz ere Dražena Petrovića, ali u njima nisu bili Kevin Durant, koji je u izolaciji, i Kyrie Irving, koji je susret propustio iz osobnih razloga. Bez dva najbolja igrača Netse je predvodio sjajni Joe Harris, koji je ušao s klupe i ubacio 28 poena, od čega čak šest trica. Na suprotnoj strani Joel Embiid i Ben Simmons se nisu baš proslavili – Embiid je ubacio 20, a Simmons samo 11 poena uz 2 asistencije, uvjerljivo najmanje ove sezone.




Tijekom utakmice utvrđeno je da je Seth Curry bio pozitivan na COVID-19, zbog čega je cijla momčad Sixersa sada u karanteni i upitno je hoće li odigrati sljedeću utakmicu protiv Memphis Grizzliesa.


U utakmici LA Lakersa i San Antonio Spursa, momčad Gregga Popovicha prekinula je niz Lakersa od četiri uzastopne pobjede, a najbolji je bio veteran LaMarcus Aldridge s 28 poena. Čak trojica igrača Lakersa ostvarila su “double-double” učinke – LeBron James s 27 poena i 12 asistencija, Anthony Davis s 23 koša i 10 skokova e Kyle Kuzma s 13 poena i 10 skokova – ali to im nije bilo dovoljno da pobijede i peti put u nizu.


Luka Šamanić samo je nakratko ušao u igru za Spurse i nije zabilježio nikakav učinak.


Rezultati:


Brooklyn – Philadelphia 122:109
Memphis – Cleveland 90:94
Denver – Dallas 117:124 (produžetak)
LA Lakers – San Antonio 109:118
Portland – Minnesota 135:117