NBA

Pobjeda Clippersa u velikom okršaju Leonarda i LaVinea, slaba večer hrvatskih košarkaša

Luka Medak

Zach LaVine (Chicago)/Foto REUTERS

Zach LaVine (Chicago)/Foto REUTERS

Leonard (35) i LaVine (45) postigli su osobno najviše koševa u sezoni, Zubac je zabio samo 5 poena, a Bogdanović 7, bez ijedne trice.



RIJEKA U utakmici između Chicago Bullsa i Los Angeles Clippersa dogodio se veliki okršaj Zacha LaVinea i Kawhija Leonarda. Obojica su postigla osobno najviše koševa u sezoni – Leonard 35, a LaVine čak 45, no to njegovoj momčadi nije bilo dovoljno za pobjedu.


Kawhi je u toj utakmici postigao svoj 10 000. koš karijere, a i prvi put u karijeri je zabio 21 koš u jednoj četvrtini, uz čak pet trica.


Najboljem igraču Clippersa pomogao je Paul George s 28 poena, 7 skokova i 9 asistencija, dok je Ivica Zubac u 15 minuta igre ostvario 5 poena, 7 skokova te po jednu asistenciju, blokadu i ukradenu loptu. S druge strane osim LaVinea čak je pet igrača imalo dvoznamenkasti broj poena.




Košarkaši Oklahoma City Thundera iznenadili su Brooklyn Netse kojima se vratio Kevin Durant. Zvijezda Netsa bila je raspoložena i ubacila 36 poena uz 11 skokova za svoj treći “double-double” sezone, ali nedostajala mu je pomoć Kyrieja Irvinga, koji je propustio već treću utakmicu zaredom zbog osobnih razloga.


Mladi Thunderi pobijedili su pravom timskom košarkom, čak je šest igrača bilo dvoznamenkasto, a trojica su zabila najviše koševa u sezoni – Shai Gilgeous-Alexander 31, Hamidou Diallo 25 i Al Horford 22.


Od hrvatskih igrača još je igrao Bojan Bogdanović, koji nije bio u svojem ritmu i ubacio samo 7 poena za 29 minuta igre, promašivši svih pet upućenih trica. Ipak, njegova je Utah pobijedila Detroit. Luka Šamanić nije bio u rotaciji Spursa, koji su poraženi od Wolvesa, čime je momčad iz Minnesote prekinula niz od tri uzastopna poraza.


Utakmica Boston Celticsa i Miami Heata odgođena je zbog pojave koronavirusa u objema momčadima.


Rezultati:


Detroit – Utah 86:96
LA Clippers – Chicago 130:127
Brooklyn – Oklahoma City 116:129
New York – Denver 89:114
Boston – Miami (odgođeno)
Houston – LA Lakers 102:120
Minnesota – San Antonio 96:88
Golden State – Toronto 106:105