Osvrt na Kup

Piše Vjekoslav Miletić: ‘Ostaje žal, ali nema mjesta za negativu. Vjerujem da će Rijeka i dogodine biti prava’

Vjekoslav Miletić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Vjerujem da će okosnica ostati na okupu i uz ciljana pojačanja Rijeka opet u novom prvenstvu biti prava. A tada se možda napravi i taj dodatni iskorak



Realizacija je jako velik problem u posljednjim utakmicama Rijeke i to se opet pokazalo. Rijeka je došla u situaciju da teško zabija, a ovako kvalitetan i iskusniji Dinamo zna to kazniti. Na kraju je uzeo sve kao i u prošloj utakmici na Rujevici kad je Rijeka ostavila bolji dojam.


Rijeka je dobro otvorila utakmicu, imala i blagu dominaciju, ali opet neke su prilike otišle u vjetar. Gol Sučića počeo je prelamati utakmicu, a Dinamova puno iskusnija, rekao bih i ozbljnija momčad znala je to znalački privesti kraju protiv riječke mladosti. Pravilo gola u gostima u ovakvim je situacijama jako bitno, mada da se početkom nastavka zabio pogodak, mogla se utakmica odvesti i u drugačije vode.


Na početku sezone dobar dio ljudi nikad nije niti znao i čuo za neke igrače Rijeke, a oni su u konačnici napravili puno jako dobroga. Sigurno je postojala i doza pritiska kod mladih igrača. Dinamo je, kad se “oslobodio” Europe, počeo biti onaj iz starih dana. Na kraju Modri su znalački priveli kraju ovu utakmicu s ulogom trofeja.




Kad se podvuče crta, normalno je da svakom sportašu i čovjeku bude žao da ostaneš bez ičega. A imao si dosta toga u svojim rukama. Generalno, ostaje žal, ali ne bih sve gledao negativno. Puno igrača kroz ovo prvenstvo se afirmiralo i za brojne će sigurno postojati zanimanje drugih klubova. Vjerujem da će okosnica ostati na okupu i uz ciljana pojačanja Rijeka opet u novom prvenstvu biti prava. A tada se možda napravi i taj dodatni iskorak.