NBA DOIGRAVANJE

Phoenix “na pola puta” do NBA naslova: Booker i Sunsi imali odgovor na fenomenalnu partiju Giannisa

Luka Medak

Devin Booker/Foto: REUTERS

Devin Booker/Foto: REUTERS

Nakon odlične predstave Chrisa Paula u prvoj, debitantskoj utakmici NBA finala, u drugoj je "povukao" Devin Booker, zabivši 31 poen uz pet skokova i šest asistencija, a također je ubacio i sedam trica.



RIJEKA Druga utakmica NBA finala također je pripala Phoenix Sunsima, koji su sada uspješno obranili prednost domaćeg terena prije treće i četvrte utakmice na istočnoj obali. Ovo je prvi put u povijesti Sunsa da su u finalu pobijedili prve dvije utakmice, nakon što su u finalima 1976. i 1993. započeli porazima.


Nakon odlične predstave Chrisa Paula u prvoj, debitantskoj utakmici NBA finala, u drugoj je “povukao” Devin Booker, zabivši 31 poen uz pet skokova i šest asistencija, a također je ubacio i sedam trica. Mikal Brigdes je dodao 27, a Paul 23 uz osam asistencija.


Presudna je bila druga četvrtina, kada su pet minuta do poluvremena momčadi bile izjednačene, a onda je uslijedio niz Sunsa 15:4, koji im je stvorio prednost koju nisu do kraja ispuštali. Osim toga, Phoenixu je pomogla i odlična šuterska večer – ubacili su 20 od 40 trica.




S druge strane raspoložen je bio samo Giannis Antetokounmpo, ali njegovi su napori bili uzaludni. Završio je susret s 42 poena, 12 skokova, četiri asistencija i tri blokade, no njegovi suigrači su odigrali utakmicu za zaborav. Jrue Holiday je ubacio 17 poena, ali uz šut iz igre 7-21, dok je “druga violina” Bucksa Kris Middleton imao još goru šutersku večer, zabivši samo pet od 16 šutova iz igre za 11 poena.


Giannis je dao sve od sebe da njegova momčad ne zapadne u rupu od 2-0 u seriji, u trećoj četvrtini zabio je 20 od 33 poena Bucksa, čime je postao prvi igrač nakon velikog Michaela Jordana koji je u finalnoj utakmici uspio ubaciti najmanje 20 poena u jednoj četvrtini.


Serija se sada seli u Milwaukee, gdje će u nedjelju Bucksi morati pobijediti pod svaku cijenu ako žele ostati u igri za naslov jer niti jedna momčad u povijesti se nije uspjela vratiti nakon što je gubila 3-0.