Dodijeljene nagrade

PGŽ nagradio najuspješnije sportaše, Sara Kolak: ‘Nastojat ćemo u 2017. biti još uspješniji’

Denis Frančišković

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Nastavit ćemo se truditi kako bi 2017. godina bila još uspješnija – rekla je olimpijska pobjednica Sara Kolak uime svih sportaša i zaradila najveći pljesak na jučerašnjoj svečanosti u Guvernerovoj palači



RIJEKA Već po tradiciji Guvernerova palača u prosincu dobiva i sportski, svečarski štih. Tako je bilo i jučer, Primorsko-goranska županija kroz druženje i nagrađivanje sportaša i klubova simbolično se zahvalila onima koji su obilježili sportsku 2016. u zeleno-plavoj županiji. Za natjecateljsku sezonu 2015/2016. godine. Županija je za najuspješnije izdvojila 240.700 kuna.


– Drago nam je da se možemo okupiti na ovaj način. Novci nisu toliko bitni koliko je važno da se javnost prisjeti vaših uspjeha. Godina je bila uspješna uz puno dobrih rezultata i naravno odricanja – ustvrdio je Zlatko Komadina, župan primorsko-goranski. – Ulažemo i dalje u sport i potičemo ga. U ovim trenucima to je nedostatno, općine i gradovi trebali bi više stajati iza svojih klubova. No, na dobrom smo putu.


Lovro i Bruno


Nagrade su dodijeljene sportašima pojedincima koji su ostvarili vrhunske rezultate na velikim natjecanjima, a to su: Marina Barac, članica Karate kluba »Zamet«, Kristian Benedetti, Lorena Jurišić i Sara Pešut, članovi Kick boxing kluba »Sušak«, Mirna Bosak, Ana Jambrović, Milana Pavlic, Iva Cindrić i Ines Maričić, članice Kuglačkog kluba »Mlaka«, Sara Kolak, atletičarka »Kvarnera«, Anđelo Šetka, Damir Burić i Ivan Krapić, vaterpolisti »Primorja EB«, Enrico Maroti, član Društva sportova na moru »Volosko«, Ida Štimac, skijašica SK »Rijeka«, Snježana Pejčić, članica Streljačkog kluba »Lokomotiva«, Ivona Tubić i Azra Saleš, članice Karate kluba »Rijeka« i Saša Miloš, članica Sportsko rekreacijskog društva »Viševica« iz Fužina.




Bila je to godina u kojoj je posebno bljesnuo Lovro Paparić, vaterpolist »Primorja EB«, koji na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Podgorici osvojio zlato i bio najbolji igrač finala s pet golova. Kuglačice »Mlake« opet su bile u europskom i svjetskom vrhu osvojivši dvije vrijedne bronce, na Svjetskom kupu u Bolzanu i na završnici Lige prvaka u Bambergu. Boćar Bruno Kraljić zablistao je na SP-u do 23 godine osvojivši dva zlata, u brzinskom izbijanju i u štafeti, dok su u uzrastu U-18 Mateo Načinović i Dario Juričić osvojili broncu u paru.


Rijeka i Kvarner


– Hvala svima, nastavit ćemo se truditi kako bi 2017. godina bila još uspješnija. Hvala vam što nas pratite! – rekla je olimpijska pobjednica uime svih sportaša i zaradila najveći pljesak.Nagrađeni su i klubovi koji se se natjecali u prvoj državnoj ligi u loptačkim sportovima kao i oni koji su ostvarili zapažene rezultate na državnim natjecanjima. Tako je HNK »Rijeka« osvojila drugo mjesto u prvenstvu, a ženski Košarkaški klub »Kvarner« drugo mjesto u Kupu Hrvatske. Nagrađeni su još košarkaški klubovi »Kvarner 2010« i »Škrljevo«, muški i ženski rukometni klub »Zamet« i Vaterpolo klub »Primorje EB«.

Županijska nagrada dodijeljena je klubovima i sportašima koji su nastupili na seniorskim i juniorskim svjetskim i europskim prvenstvima te na Svjetskom kupu, a kao priznanje za kvalitetan i sutavan rad. Tako su u seniorskom uzrastu po dvije nagrade dobili Atletski klub »Kvarner« i Streljački klub »Lokomotiva«, a nagrađeni su i Društvo sportova na moru »Volosko«, Kuglački klub »Mlaka«, Karate klub »Opatija«, Sportsko rekreacijsko društvo »Viševica« iz Fužina i Vaterpolo klub »Primorje EB«, odnosno Karate klub »Zamet«, Kickboxing klub »Sušak«, Kuglački klub »Mlaka« i Vaterpolo klub »Primorje EB« u juniorskoj kategoriji.