Tenis

Petra Martić izborila drugo kolo WTA turnira u Linzu, hrvatska tenisačica projurila prvim setom pa se namučila u drugom

Hina

Petra Martić/Foto V. KARUZA

Petra Martić/Foto V. KARUZA

Martić je u Linzu postavljena za 6. nositeljicu, a za plasman u četvrtfinale će igrati protiv Belgijke Alison Van Uytvanck (WTA - 76.)



LINZ Hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA – 34.) izborila je nastup u drugom kolu WTA 250 turnira u austrijskom Linzu, gdje je u utorak u meču prvog kola svladala 23-godišnju španjolsku kvalifikanticu Marinu Bassols (WTA – 128.) sa 6-1, 7-5 za 81 minutu igre.


Martić je projurila prvim setom, u kojem je povela sa 4-0 pa izgubila servis, da bi s dva osvojena gema zaredom osvojila prvu dionicu meča nakon pola sata igre.


Drugi set je bio izjednačen do rezultata 5-5. Martić suparnici nije dopustila nijednu priliku za “break”, a u zadnja dva gema meča Španjolka je osvojila samo jedan poen.




Hrvatska reprezentativka je meč završila sa 11 asova i četiri realizirane prilike za oduzimanje servisa osvojivši 26 poena na reternu.


Martić je u Linzu postavljena za 6. nositeljicu, a za plasman u četvrtfinale će igrati protiv Belgijke Alison Van Uytvanck (WTA – 76.) koja je sa 7-6 (3), 6-2 nadigrala Čehinju Lindu Noskovu. Hrvatska tenisačica u međusobnim dvobojima vodi 2-0.


U Linzu je i najbolje rangirana hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA – 33.) koja će u utorak navečer odigrati meč prvog kola protiv Njemice Tamare Korpatsch (WTA – 81.).