PRVA HNL

Petkovićev jedanaesterac donio nove bodove Dinamu, Istra s igračem više nije mogla do izjednačenja

Hina

Bruno Petković/Foto: PIXSELL

Bruno Petković/Foto: PIXSELL

Ovom pobjedom Dinamo je stigao na čelo ljestvice sa 67 bodova, dva više uz utakmicu manje od drugog Osijeka kod kojega će gostovati u srijedu u 30. kolu.



ZAGREB Nogometaši Dinama vratili su se na vrh ljestvice Prve HNL minimalnom 1:0 (1:0) pobjedom protiv Istre 1961 u susretu 29. kola.


Jedini gol na utakmici postigao je Petković iz kaznenog udarca u 41. minuti.


Dinamo i Istra 1961 odigrali su “uspavanku” u kojoj je jedini pogodak stigao nakon nesvakidašnje situacije. Branič gostujućeg sastava Bosančić želio je sa sredine igrališta vratiti loptu svom vrataru, ali u trenutku udaranja lopte osjetio je jaku bol u bedrenom mišiću i srušio se na travu, zbog čega je njegova lopta bila daleko slabije udarena od željenog pa je se dokopao Petković i sjurio se u kazneni prostor. Tamo ga je oborio Galilea te je Dinamo dobio idealnu priliku za vodstvo koju Petković nije propustio.




Samu završnicu susreta Dinamo je igrao s desetoricom jer je nedugo nakon ulaska u igru zbog divljačkog letećeg starta s dvije noge na gležanj suparnika isključen Burton.


Ovom pobjedom Dinamo je stigao na čelo ljestvice sa 67 bodova, dva više uz utakmicu manje od drugog Osijeka kod kojega će gostovati u srijedu u 30. kolu. Istra 1961 je ostala deveta sa 24 boda, jednim manje od osmog Varaždina, a četiri više od posljednje Lokomotive.



Standings provided by SofaScore LiveScore