Lovro Paparić

Perspektivni centar Primorja nakon potpisa novoga ugovora: “Da sam otišao, to bih smatrao osobnim neuspjehom”

Igor Duvnjak

Lovro Paparić/Foto D. ŠKOMRLJ

Lovro Paparić/Foto D. ŠKOMRLJ

Želimo mu osigurati sve najbolje uvjete, ne samo one financijske, nego i igračke - poručio je predsjednik Samir Barać



RIJEKA Lovro Paparić, jedan od najperspektivnijih hrvatskih vaterpolskih centara, potpisao je dvogodišnji ugovor sa svojim matičnim klubom Primorjem Erste Bank. U vrijeme kada su ranoranioci već zaboravili na ptičji cvrkut i već razmišljali o ručku,na prigodnoj pressici na plivalištu Kantride obavljen je i svečani čin potpisivanja, na zadovoljstvo uprave, suigrača, naravno i navijača.


Načinjen je možda mali zaveslaj gledajući širinu svjetskih vaterpolskih voda, ali je ostvaren vrlo veliki zaveslaj za primorjaše, da je živ zadovoljno bi se osmijehnuo naš pokojni kolega i prijatelj Pero Ogurlić, višedesetljetni legendarni kroničar vaterpolskih zbivanja. Zadržali su primorjaši u svom trezoru vlastito blago, dragulja kojega su vabili velikani hrvatskog i europskog vaterpola Jug AO i Mladost, riječki klub je vrlo zadovoljan što će ga i dalje moći izlagati na svom plivalištu na Kantridi, očekujući da će Paparić još jače sjati u idućim sezonama u mladoj momčadi riječkih »kapica«.


Samir Barać i Lovro Paparić/Foto D. ŠKOMRLJ

Samir Barać i Lovro Paparić/Foto D. ŠKOMRLJ


Jučerašnja pressica je okupila itekakav broj novinara, fotoreportera i snimatelja kojima su se nakon što je nedavna najava dogovora o ugovoru ovim »autogramom« pretvorena u stvarnost, obratili predsjednik kluba Samir Barać i sam igrač.




Riječ je o igraču iz naše vaterpolske škole, tu je sve ove godine u kojima stalno napreduje, a s tim što njegov razvoj još nije gotov. Izuzetno je vrijedan za ovu momčad Primorja EB, za nas i za naša buduća ostvarenja


Brojnim gostima se prvo obratio čelnik kluba, legendarni trofejni riječki sportaš koji je u bogatoj karijeri osvojio sve što je moguće osvojiti u vaterpolu, ovaj vrsni napadač bio je olimpijski pobjednik, prvak svijeta i prvak Europe te europski klupski prvak. U vodstvu je Primorja EB s prijateljima i nekadašnjim slavnim imenima Damirom Glavanom i Davidom Burburanom te trenerom Igorom Hinićem, ljudima kojima je ovaj klub od malih nogu duboko u srcu.


Volja i želja


– Gledajući na ovo potpisivanje iz svog kuta kao predsjednik kluba, bivši igrač i nadasve kao fan Primorja Erste Bank, mogu samo kazati da mi je izuzetno drago što mi je kao čelniku kluba pripala čast razgovarati sa Lovrom – rekao je Samir Barać.


– Riječ je o igraču iz naše vaterpolske škole, tu je sve ove godine u kojima stalno napreduje, a s tim što njegov razvoj još nije gotov. Izuzetno je vrijedan za ovu momčad Primorja EB, za nas i za naša buduća ostvarenja. Može napredujući dosegnuti još više razine, tolike da će u budućnosti konkurirati i za hrvatsku seniorsku reprezentaciju. Kada je riječ o njegovu usponu i razvoju u protekle tri godine, vidljivo je kako je Paparić svojim igrama zaslužio biti među zapaženijim hrvatskim centrima. Vidljivi su njegova volja, želja za radom i energija koji su vrlo istaknuti.


Mogu još samo dodati da smo vrlo ponosni što smo ga mi kao klub uspjeli zadržati i da u našem klubu može napredovati. Želimo mu osigurati sve najbolje uvjete, ne samo one financijske, nego i igračke kako bi bi ostvario sve ono što želi u vaterpolu, a što mu i svi mi od svega srca želimo.


Paparić je još jedna kocka u mozaiku koji slaže vodstvo kluba, želeći da mlade nade koje stasaju na Kantridi iz godine u godinu, ovdje sazriju i tu i ostanu.


– Vaterpolo klub Primorje Erste Bank želi zadržati svoje mlade igrače. Lani smo tako produžili ugovore sa našim golmanom Franom Čubranićem te s Tinom Brubnjakom, nadamo se da ćemo zadržati i sve ostale naše mladiće na koje računamo. Naša je krilatica da ne želimo više biti samo dobra vaterpolska škola za druge klubove, već da ti igrači ostanu u našoj sredini, očekujemo da će ovaj pozitivni trend postati naša tradicija.


Član raznih hrvatskih selekcija

Lovro Paparić, rođen 5. kolovoza 1999. godine, već sezonama na sebe skreće pozornost nastupima kako u seniorskoj konkurenciji, tako još ranije u mlađim uzrastima. Bio je članom raznih hrvatskih selekcija u mlađim kategorijama, između ostaloga je lani koncem godine nastupao na Svjetskom U-19 prvenstvu u Kuvajtu. U vaterpolu je od svoje šeste godine, jedan je od protagonista smjene generacija u momčadi u proteklim godinama.

– Proteklih godina je u Primorju Erste Bank bilo dosta uspona i padova – kazao je nadareni riječki sidrun. – Drago mi je što sam sve ovo vrijeme bio članom ove naše momčadi i što se nastavljaju stvarati temelji za njezin uspon kako bi ona u idućih par godina mogla postizati zapažene rezultate. U svakom slučaju, da sam morao otići, to bih smatrao svojim osobnim neuspjehom. Što se tiče naše perspektive, motiva imamo, želimo do medalja čim jačega sjaja, po mogućnosti i do onih naujsjajnijih, kako na hrvatskoj, tako i na regionalnoj razini.


Hinić


U cijelu priču se lijepo uklapa i činjenica da je Lovrin trener legendarni Igor Hinić, nekada najbolji sidrun na svijetu, ako mu itko može otkrivati pregrš tajni o igri na dva metra i o napredovanju u toj ulozi, onda je to aktualni Paparićev trener.


– Jasno je koliko mi znači što sam sve ovo vrijeme radio pod vodstvom trenera Igora Hinića. On je bio vrhunski vaterpolski centar, jedan od najboljih u povijesti vaterpola. Evidentan je moj napredak uz njega u ovim našim zajedničkim godinama.
Iza njega je duga pauza radi pandemije koronavirusa, srećom počelo se trenirati. a on smatra da duga stanka neće ostaviti velike tragove na momčadi.


– Mislim da nam duga pauza neće ostaviti velike tragove. Trenirali smo prvo kod kuće preko zooma, počeli smo onda vježbati na bazenu. Mislim da imamo dovoljno vremena do nastavka sezone – poručio je Lovro Paparić.