Zauzela četvrto mjesto

Perković se rasplakala ispred kamera: “Nešto mi od početka smeta ovdje, nešto je govorilo da će ovako završiti”

Portal Novilist.hr

Sandra Perković/Foto HRT, Screenshot

Sandra Perković/Foto HRT, Screenshot

Željela sam 68 metara u prvoj seriji. Cijela sezona je bila teška, borila sam se koliko sam mogla. Više sreće drugi put - rekla je Sandra PerkovićTOKIO Od najbolje hrvatske atletičarke nekako se najviše i očekivalo da će se iz Tokija vratiti s medaljom. Ipak, Sandra Perković zauzela je četvrto mjestu u bacanju diska, nakon što je i u Londonu i Riju uzimala zlato.


– Ne mogu reći da sam ponosna, nisam bila na razini. Teško natjecanje, ali nije to opravdanje. Žao mi je prvog hica, disk je bio pun vode, drugi hitac, tako se ne baca. Onda je krenula kiša, vratila sam se na najbolji mogući način. Zagrijali smo se, ohladili… Krug nije bio dobar – analizirala je Perković svoje pokušaje, a usput i komentirala odličan prvi hitac Amerikanke Allman, koji je na kraju bio i pobjednički.


– Allman je super otvorila natjecanje, tako se to radi. Baciš pa neka te hvataju. Kad je pala kiša niti ona ništa nije mogla. Svaka čast Njemici. Nešto mi od početka smeta ovdje u Tokiju, nije ni do koga, do mene je. Nešto je govorilo da će ovako završiti… Sezona je za mene bila puna kušnji, sve sam ih preživjela, došla sam ovdje. Ovo nisam uspjela. Pariz 2024. će biti drugačiji. Ovako se ne završava nijedan ciklus, tako ni moj. Nadam se da će ondje biti bolje – dodala je hrvatska atletičarka pa nastavila:
– Ne volim brze i glupe krugove. Ovo su bile smiješne daljine, medalja se nudila. Nisu to opravdanja, kriva sam ja. Četvrto mjesto nije loše, ali nisam to ja. Moram se koncentrirati, vratiti doma i idemo dalje. Željela sam 68 metara u prvoj seriji. Cijela sezona je bila teška, borila sam se koliko sam mogla. Više sreće drugi put – rekla je Sandra Perković prije nego što se rasplakala pred kamerama.