Ništa od promjena

Perez i Ancelotti održali sastanak, Talijan ostaje na klupi Real Madrida i ima zadatak pomladiti momčad

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Talijan, koji je ove sezone osvojio tri od mogućih šest trofeja, ali nije uspio obraniti naslov prvaka Španjolske i Europe, dodao je da mu je uprava rekla kako će do kraja ispoštovati aktualni ugovor



MADRID Realov predsjednik Florentino Perez i trener Carlo Ancelotti održali su u petak sastanak na kojem su potvrdili nastavak suradnje u idućoj sezoni te se usuglasili oko postepenog pomlađivanja momčadi bez drastičnih rezova, izjavio je talijanski trener u subotu na konferenciji za medije u Madridu.


Real Madrid, aktualni prvak Europe, u srijedu je teško poražen s 0-4 na gostovanju kod Manchester Citija u polufinalu Lige prvaka. Nakon te razočaravajuće eliminacije sastali su se u klupskim prostorijama na sjeveru Madrida predsjednik i trener kako bi analizirali posrtaj na stadionu Etihad, ali i kompletnu sezonu.


“Jučer smo se sastali. Predsjednik Perez mi je izrazio podršku te smo razgovarali o utakmici odigranoj u srijedu. Nastavit ćemo raditi s jednakom željom kako bi u budućnosti stvari bile bolje”, izjavio je Ancelotti koji ima ugovor na još godinu dana, do 30.lipnja 2024.




Talijan, koji je ove sezone osvojio tri od mogućih šest trofeja, ali nije uspio obraniti naslov prvaka Španjolske i Europe, dodao je da mu je uprava rekla kako će do kraja ispoštovati aktualni ugovor.


Tako je Ancelotti prekinuo sva nagađanja o svojoj bliskoj budućnosti za koju je velik interes pokazivao Brazil.


“Svi jako dobro znaju kakva je moja situacija: imam ugovor do kraja sezone 2024. i želim ostati”, rekao je Ancelotti na konferenciji za novinare, očito ljut kada su ga ponovno upitali o zanimanju Brazila.


“Očito je da nas eliminacija u Ligi prvaka boli, ali ne smijemo zaboraviti da je to bilo u polufinalu. Bili smo blizu igranja u novom finalu no naišli smo na boljeg protivnika. Potrebno je gledati prema nadolazećoj Ligi prvaka”, rekao je Ancelotti.


On je od ljeta 2021., kada se vratio na Santiago Bernabeu, vodio momčad u 113 utakmica pri čemu je upisao 78 pobjeda.


“Nakon ovog poraza u Ligi prvaka još više želim bolje rezultate s Real Madridom”, napomenuo je.


Šestorici igrača, među kojima 37-godišnjem kapetanu hrvatske reprezentacije Luki Modriću, ugovori istječu 30.lipnja. Ancelotti je izvijestio da Modrić, Toni Kroos, Marco Asensio, Dani Ceballos, dokapetan Nacho Fernandez i kapetan Karim Benzema razgovaraju s klubom.


“Donijet će odluku kada budu htjeli”, rekao je Ancelotti.


Do kraja sezone ostale su četiri prvenstvene utakmice, od kojih Real prvu igra u nedjelju s Valencijom, no s obzirom da je Barcelona već osigurala naslov prvaka misli su usmjerene prema idućoj sezoni.


Ancelotti je najavio da tijekom prijelaznog roka neće biti drastičnih promjena jer klub želi nastaviti s ranije započetom postepenom tranzicijom, odnosno laganim pomlađivanjem momčadi zbog čega su prethodnih godina doveli mlade igrače poput Eduarda Camavinge, Aureliana Tchouamenija, Rodryga, Viniciusa Juniora i Federica Valverdea.


„Tranzicija od veterana prema mladima neće početi iduće sezone. Ona je započela još prije mog povratka kada je momčad, koja je ostvarila velike rezultate, počela gubiti figure. To je počelo 2018. odlaskom Cristiana Ronalda“, izjavio je Ancelotti.


„Tada je počelo dovođenje mladih kvalitetnih igrača. Igrači koji odlaze bivaju zamijenjeni novima iznimne kvalitete“, dodao je.


Ancelotti je napomenuo kako je Vinicius postao neupitni prvotimac, da Camavinga sve češće ulazi, baš kao i Rodrygo.


“Mladi će sada imati još veću ulogu. Ta tranzicija će stati onog dana kada Modrić, Benzema, Nacho i ostali stariji prestanu igrati za ovaj klub”, rekao je Ancelotti.


Real Madrid, 14 puta prvak Europe, u posljednjih 13 godina je 11 puta bio u polufinalu Lige prvaka.