Premiership

Pearson dobio otkaz nakon poraza od West Hama, već treća smjena na klupi Watforda ove sezone

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Pearson je preuzeo Watford u prosincu prošle godine kada je momčad bila posljednja na ljestvici



LONDON Prema navodima britanskih medija, engleski nogometni prvoligaš Watford u nedjelju je otpustio menadžera Nigela Pearsona dva kola prije kraja prvenstva.


Watford je u petak izgubio sa 1-3 od izravnog konkurenta za ostanak u Premier ligi West Ham Uniteda te se uoči posljednja dva kola nalazi na 17. mjestu ljestvice, posljednjem koje osigurava ostanak, s tri boda prednosti u odnosu na 18. Bournemouth i 19. Aston Villu. No, u posljednja dva kola Watford ima težak raspored, očekuju ga još susreti protiv Manchester Cityja i Arsenala.


Pearson je preuzeo Watford u prosincu prošle godine kada je momčad bila posljednja na ljestvici. U prvih osam utakmica s Pearsonom na klupi Watord je izgubio samo jednom te je skočio na 17. mjesto na kojemu se i sada nalazi.




Iako je prije poraza od West Hama Watford ostvario dvije pobjede, protiv Norwich Cityja i Newcastle Uniteda, Pearson nije uspio sačuvati posao do kraja sezone.


Inače, Pearson je bio treći menadžer Watforda ove sezone, prije njega momčad su vrlo neuspješno vodili Španjolci Javi Gracia i Quique Sanchez Flores.