TOUR DE FRANCE

Patrick Konrad pojednik 16. etape, Tadej Pogačar zadržao vodstvo u ukupnom poretku

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

"Ovo je moja prva pobjeda na WorldTouru i u najvećoj utrci na svijetu. Zaista sam bez riječi," kazao je Konrad.



PARIZ Austrijanac Patrick Konrad, član momčadi Bora-Hansgrohe pobjednik je 16. etape biciklističke utrke Tour de France, a vodstvo u ukupnom poretku zadržao je Slovenac Tadej Pogačar iz momčadi UAE Team Emirates.


Konrad je 169 km dugačku dionicu od El Pas de la Case u Andorri do Saint-Gaudensa prošao za 4:01:59 sati, a na koncu je imao 42 sekunde prednosti ispred Italijana Sonnyja Colbrellija (Bahrain Victorious) i Australca Michaela Matthewsa (BikeExchange).


“Ovo je moja prva pobjeda na WorldTouru i u najvećoj utrci na svijetu. Zaista sam bez riječi,” kazao je Konrad.




“Ova pobjeda je za moju obitelj, moje prijatelje, sve moje navijače, kao i za Bora-Hansgrohea, koji su uvijek vjerovali u mene,” dodao je Konrad koji je postao treći Austrijanac s etapnom pobjedom na Touru i prvi nakon 16 godina i Georga Totschniga. Prvi austrijski pobjednik 1931. bio je Max Bull.


U ukupnom poretku vodstvo je zadržao Slovenac Tadej Pogačar sa više od pet minuta prednosti pred Kolumbijcem Rigobertom Uranom i Dancem Jonasom Vingegaardom.


Zanimljivo, etapa je ušla u rekorde Toura. Počela je na visini od 2.080 metara što je najviši start u povijesti utrke.


Do sada je rekord držao talijanski Sestriere, gdje su biciklisti započeli etapu 1992. godine na 2.038 metara nadmorske visine.