Koronavirus

Panika kod Škota uoči susreta s Hrvatskom: Kapetan s Instagrama izbrisao videosnimku na kojoj igra stolni tenis sa zaraženim igračem

Hina

Billy Gilmour/Foto REUTERS

Billy Gilmour/Foto REUTERS

Škotski nogometni savez je objavio da Gilmour nije bio u bliskom kontaktu ni s kim iz momčadi...GLASGOW Kapetan škotske reprezentacije Andy Robertson izbrisao je videosnimku na kojoj se vidi kako igra stolni tenis Johnom McGinnom i Billyjem Gilmourom za kojeg je u ponedjeljak ujutro objavljeno da je pozitivan na Covid-19, pišu škotski mediji.


Ubrzo nakon što je objavljena vijest da je Gilmour bio pozitivan na Covid1-19 u ponedjeljak ujutro pojavila se snimka napravljena u hotelu gdje odsjeda škotska reprezentacija  na kojoj se vidi Gilmour kako igra ping pong.


Foto Instagram


Video objavljen na Robertsonovom Instagramu prikazuje Gilmoura zajedno s McGinnom kako igraju stolni tenis. Nakon toga je videosnimka obrisana.
Škotski nogometni savez je objavio da Gilmour nije bio u bliskom kontaktu ni s kim iz momčadi.


Svi ostali testovi na koronavirus napravljeni u škotskoj reprezentaciji u ponedjeljak bili su negativni, a Škotski nogometni savez komuncira s Engleskim zavodom za javno zdravstvo vezano za Gilmourove ‘bliske kontakte’, no nitko nije identificiran.  Provedeno je još jedno testiranje među škotskim reprezentativcima u ponedjeljak kasnije tijekom dana, nakon što je Gilmour stavljen u izolaciju, i svih 25 igrača je bilo negativno.


Škotska i Hrvastka igraju u utorak u 21 sat odlučujuću utakmicu u skupini D za obje reprezentacije i objema je potrebna pobjeda za prolazak u osminu finala EURA.