Nogomet

Palmeiras 12. put u povijesti prvak Brazila, Luis Suarez odveo svoju momčad do drugog mjesta

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Gremio, u kojem igra bivša zvijezda Atletico Madrida i Barcelone Luis Suarez, završio je na iznenađujućem drugom mjestu sa 68 bodova zahvaljujući pogotku urugvajskog napadača



SAO PAOLO Palmeiras je u posljednjem kolu brazilskog nogometnog prvenstva po dvanaesti put u klupskoj povijesti osvojio naslov brazilskoga prvaka, dok je kultni klub Santos, prvi klub legendarnog Pelea, prvi put u povijesti ispao u drugu ligu uoči godišnjice smrti kralja nogometa.


Santos je izgubio 1-2 kod kuće od Fortaleze u posljednjoj ligaškoj utakmici ove sezone, zapečativši svoju sudbinu kao posljednji od četiri momčadi koje iduće godine ispadaju u Ligu B.


Tako su u Brazilu samo Flamengo i Sao Paulo jedini klubovi koji nikada nisu ispali iz prvoligaškog natjecanja.




Santos, dom Pelea i Neymara, završio je sezonu na 17. mjestu sa 43 boda, jedan iza Bahije, koja je izbjegla ispadanje pobjedom 4-1 nad Atletico Mineirom, i 27 manje od diva iz Sao Paula Palmeirasa, koji je osvojio drugi uzastopni naslov lige.


Gremio, u kojem igra bivša zvijezda Atletico Madrida i Barcelone Luis Suarez, završio je na iznenađujućem drugom mjestu sa 68 bodova zahvaljujući pogotku urugvajskog napadača Suareza u 3-2 pobjedi protiv Fluminensea.