UEFA UZVRAĆA UDARAC

Oštar odgovor Čeferina: “Nogometaši povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije”

Portal Novi list

Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

"Ne mogu dovoljno jako naglasiti kako smo svi ujedinjeni protiv ovog sramotnog prijedloga lige koja je samoj sebi svrha te koja je prije svega motivirana pohlepom", rekao je Čeferin.RIJEKA Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin objavio je nakon sastanka Izvršnog odbora u Montreuxu teške kazne za nogometaše koji budu nastupali u Superligi.


“Nogometaši povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije. Zabranjeno im je igrati na EP-u i SP-u”, rekao je Čeferin i dodao:


“Ne mogu dovoljno jako naglasiti kako smo svi ujedinjeni protiv ovog sramotnog prijedloga lige koja je samoj sebi svrha te koja je prije svega motivirana pohlepom. Svi smo ujedinjeni protiv tog besmislenog projekta. To je ciničan plan, potpuno protiv onog što bi nogomet trebao biti. Nećemo i ne možemo to dopustiti. Pozivamo sve da stanu uz nas kako bismo učinili sve u našoj moći da se plan o zatvorenoj ligi nikada ne ostvari.”
UEFA je ovime žestoko odgovorila na objavu 12 europskih klubova da pokreću Superligu, elitno i zatvoreno natjecanje 20 najbogatijih koje praktično ruši UEFA-inu Ligu prvaka. Zato su iz Nyona poručili da će svi ti klubovi biti izbačeni iz nacionalnih prvenstava te da će i njihovim igračima zabraniti igranje za reprezentacije.


UEFA ih ovako kažnjava i jer je uz nju, a protiv Superlige, i FIFA pa će zvijezde klubova odmetnute od europske i svjetske nogometne federacije ostati bez reprezentativnih natjecanja koje one organiziraju, dakle EP-a i SP-a.