Ozljeda njemačkog tenisača

Zverev nakon prizora koji je šokirao navijače: ‘Mislim da je ozljeda vrlo ozbiljna, ali još traju pretrage’

Hina

Reuters

Reuters

"Vrlo težak trenutak na terenu danas, fantastičan meč do ovoga što se dogodilo... Nije mi lako", nastavlja Zverev



Njemački tenisač Alexander Zverev, koji je uvrnuo desni gležanj u polufinalnom meču Roland-Garrosa protiv Španjolca Rafaela Nadala i morao ga predati, izjavio je kako misli da se radi o “vrlo teškoj ozljedi”.


“Čini se da je to vrlo ozbiljna ozljeda, ali liječnici još uvijek rade pretrage”, izjavio je treći tenisač svijeta na društvenim mrežama.


Kod rezultat 6-5, 40-30 za Nadala na servisu Španjolca, Nijemac je u pokušaju da odigra poen krivo stao i srušio se na teren, držeći se za zglob. Zvereva su iznijeli s terena u kolicima i bio je prisiljen predati dvoboj. Meč je završio rezultatom 7-6 (8), 6-6 za Nadala.




“Vrlo težak trenutak na terenu danas, fantastičan meč do ovoga što se dogodilo… Nije mi lako”, nastavlja Zverev.


Upitan jesu li iznimno vlažni uvjeti u petak mogli teren učiniti skliskim, Nadal je ocijenio da je olimpijski prvak u Tokiju jednostavno imao “lošu sreću”.


“Mislim da ovdje nema teme. Teren nije bio u lošem stanju. Mislim da Zverev nije izvrnuo gležanj zbog terena. To je bio peh, nesreća. To se događa na svim podlogama”, kazao je Nadal.


“Jako je teško, jako sam tužan zbog njega. Igrao je nevjerojatan turnir, znam koliko se bori da osvoji grand slam turnir. Stvarno nije imao sreće, ali siguran sam da će ih u budućnosti osvojiti i to ne samo jedan, već mnogo više.”


Nadal će u finalu u nedjelju pokušati osvojiti četrnaesti naslov na Roland-Garrosu protiv Norvežanina Caspera Ruuda, osmog igrača svijeta koji je jučer izbacio Marina Čilića.