EP u veslanju

Zlatna braća hrvatskog veslanja nakon europske titule priželjkuju – olimpijsko zlato!

Hina

Martin i Valent Sinković/Foto PIXSELL

Martin i Valent Sinković/Foto PIXSELL

Sezona je tek počela, a znamo što nam je cilj - olimpijsko zlato u Tokiju - izjavio je Martin SinkovićVARESE Hrvatska posada u dvojcu bez kormilara Valent i Martin Sinković osvojili su zlatno odličje na Europskom veslačkom prvenstvu u talijanskom Vareseu.


Braća Sinković su krenuli prvom snagom i odmah poveli, te stekli veliku prednost od 15-tak metara na prvom kilometru staze. Nakraju su uvjerljivo slavili u vremenu od 6:23.47 minuta ispred Talijana i Srba.


– Fenomenalna utrka i predivno je opet biti europski prvaci nakon prošle godine kada su nas Rumunji iznenadili. Olimpijska je godina i jedva čekamo nove utrke, pogotovu povijesni, prvi Svjetski kup u Zagrebu – kazao je Valent Sinković.
– Imali smo odličan osjećaj protekla tri, četiri tjedna i ovo je bila baš dobra utrka. No, sezona je tek počela, a znamo što nam je cilj – olimpijsko zlato u Tokiju – izjavio je Martin Sinković.


Sinkovići su tako osvojili svoju petu europsku titulu i treću u disciplini dvojac bez kormilara, u kojoj nastupaju u posljednjih pet sezona.