Cure se ne daju

Boćarice Kastva slave prvoligašku promociju: “Muški su im znali govoriti neka gredu kuhat i prat…”

Denis Frančišković

Sandro Abram i Dragan Vlaše s boćaricama Kastva/

Sandro Abram i Dragan Vlaše s boćaricama Kastva/

Cure se ne daju, muški boćari često zanju reći »ča delaju na jogu, neka gredu kuhat i prat«, ali one su ustrajne - kaže Sandro Abram, voditelj ekipe.



RIJEKA Boćarice Kastva nove su prvoligašice. I to nakon što su osvojile naslov pobjednica u Prvoj ženskoj županijskoj ligi te u posljednjem kolu doigravnja bile od Škrljeva rezultatom 12:8. Oba sastava u doigravanju su imala 12 bodova, Kastavkama je za premijerni naslov i najveći uspjeh u povijesti bio dovoljan i neriješen ishod, Škrljevičankama je igrala samo pobjeda za obranu naslova. Kastavke su vodile cijelu utakmicu i slavlje je moglo početi, mladi klub osnovan tek 2017. godine došao je do svog uspjeha za pamćenje.


– Ovo je stvarno velik uspjeh za našu ekipu i mladi klub. Posljednju, najvažniju utakmicu odigrali smo možda i najbolje. Dosad smo uvijek bili drugi pa nam je ovaj naslov posebno drag – kaže Sandro Abram, voditelj ekipe Kastva. – Sezonu je iznijelo desetak igračica, ali sve zaslužuju pohvale, prije svega zbog dolazaka na treninge i velike želje za uspjehom. Klub je potpuno amaterski, ali hvala svim dobrim ljudima koji nam pomažu. Zajedništvo, entuzijazam i dobra volja tajna su našeg uspjeha. Cure se ne daju, muški boćari često zanju reći »ča delaju na jogu, neka gredu kuhat i prat«, ali one su ustrajne. I u svemu tome puno se odriču.


Kvaliteta više


Zanimljivo, u premijernoj sezoni to su uglavnom bile igračice koje su tek počele boćati, u onoj drugoj priključile su im se Drenovljanke Dolores Vlaše, Tatjana Cvečić i Marina Šebelja koje su donijele važnu dimenziju i kvalitetu više. Dolores je sudjelovala i na turniru najboljih osam igračica u Hrvatskoj, a pozvana je i na jednu reprezentativnu akciju.




Na putu potvrde Prve lige dvije su »prepreke«. Ili bolje rečeno uvjeta koja bi Kastavke željele realizirati što kvalitetnije kako ne bi bile puke promatračice puno zahtjevnijeg natjecanja.


Nova dvorana


– U Kastvu su gradi nova natkrivena dvorana, sve ide svojim tijekom i do Bele nedelje bi trebala biti otvorena. To je jedan od uvjeta koji želimo zadovoljiti kako bismo igrali na svojim jogima. Bit će to polivalentna dvorana s četiri nakrivena joga, mnogi kažu još ljepša i funkcionalnija od one na Hrastenici. Na proljeće smo igrali na terenima Studene, bili dobro primljeni i hvala domaćinu na dobroj suradnji. S druge strane moramo se i pojačati. Prva liga počinje u studenom i moramo ojačati redove jer je velika razlika između Prve i Druge lige. Na svima nama je da razmislimo, a uprava je načelno dala zeleno svjetlo. No, vidjet ćemo – dodaje Abram.


Pehare i medalje prvakinjama predali su Miljenko Butković, predsjednik BS PGŽ-a i Nives Jelovica, tajnica Saveza.


Prvakinje ženske županijske lige su: Mirjana Brljavac, Tatjana Cvečić, Aleksandra Filčić Milinković, Marija Hancko, Jelena Jović, Luca Oreščanin, Laura Pavičić, Marica Pavićevac, Biserka Roviš, Ankica Rundić, Ivanka Ružić, Anita Superina, Marina Šebelja, Klara Širola, Renata Tomić i Dolores Vlaše. Voditelj ekipe: Sandro Abram.


Janji Šubat posebna nagrada

Janja Šubat, boćarica Hreljina, dobila je posebnu nagradu i priznanje kao najstarija aktivna registrirana igračica u ženskoj Županijskoj ligi, ali i za velik doprinos ženskom boćanju. Nagradu joj je dodijelio Sanjin Linić, predsjednik Nadzornog odbora BS PGŽ-a.